Gazele se vor ieftini din octombrie - afla cu cat

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 10:00
3091 citiri
Gazele se vor ieftini din octombrie - afla cu cat

Exista posibilitatea ca pretul pentru gazele naturale sa scada cu pana la doua procente, incepand de luna viitoare, a anuntat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Aceste calcule au fost facute dupa ce amanarea calendarului de liberalizare a gazelor cu doi ani si jumatate a fost aprobata in Parlament.

Oficialul roman a amintit ca pretul gazelor produse in Romania va ingheta la nivelul actual atat in octombrie, cat si la 1 ianuarie 2015.

Nicolescu a declarat dumincia seara, la TVR, ca "nu putem fi campioni in UE la liberalizarea completa a pretului gazului pentru populatie". "In toate statele membre, sunt discutii despre protectia consumatorilor casnici. De la 1 ianuarie, probabil, pretul va fi acelasi, de 53 RON/kWh. La acesta se mai adauga tarifele de distrubutie, transport, furnizare, stocare si tariful gazului importat din Rusia, daca vom mai importa", a adaugat acesta.

Intrebat care este situatia actuala a importurilor, Nicolescu a aratat ca livrarile vor fi la parametri normali in aceasta saptamana.

Uite gazul, nu e gazul: Gazprom nu mai reduce cu 10% volumele livrate Romaniei (Video)

"Garantez ca populatia Romaniei nu va fi afectata de o intrerupere pe termen lung a furnizarii", spune Razvan-Eugen Nicolescu.

Lunea trecuta, el a aratat ca livrarile de gaze rusesti vor scadea cu 10% de marti pana duminica, precizand ca reprezentantii Gazprom nu au comunicat autoritatilor de la Bucuresti motivele reducerii volumelor de gaze.

In urmatoarea zi, gigantul rus a anuntat ca livrarile vor fi realizate la parametri normali.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#ieftinire gaze octombrie, #ieftinire gaze, #ministru Energie gaze , #gaz