In sfarsit, trimitem gaze la moldoveni: Gazoductul Iasi-Ungheni este functional

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 08:56
3123 citiri
In sfarsit, trimitem gaze la moldoveni: Gazoductul Iasi-Ungheni este functional
Foto: Wikimedia

Livrarile de gaze prin gazoductul Iasi - Ungheni incep miercuri, a anuntat premierul Chiril Gaburici, in cadrul unei conferinte de presa sustinute alaturi de secretarul adjunct de stat al SUA, Antony Blinken.

"Gazoductul Iasi - Ungheni isi va incepe activitatea incepand cu ziua de maine (miercuri - n.red.). Ducem deja discutii la capitolul gazoductului Ungheni - Chisinau, ceea ce ne va da posibilitatea sa acoperim intreaga tara cu gazul din Romania si sa creem o concurenta loiala pe piata energetica din Republica Moldova", a declarat Gaburici, citat de Unimedia.

Premierul roman Victor Ponta a inaugurat gazoductul Iasi-Ungheni la sfarsitul lunii august 2014, alaturi de omologul sau moldovean de la acea data, Iurie Leanca.

Romania atinge "inima" Republicii Moldova printr-un proiect strategic: Importanta si avantaje

Gazoductul Iasi-Ungheni este o gura de oxigen pentru Republica Moldova, care depinde momentan 100% de Rusia in ceea ce priveste alimentarea cu gaze naturale.

Republica Moldova avea pana acum un singur importator/furnizor - Moldovagaz, care, la randul sau, are in calitate de actionar majoritar compania rusa S.A. Gazprom.

In ultimii ani, preturile pentru gazele de import exprimate in dolari au crescut de cateva ori in tara de peste Prut. Gazele din productia interna a Romaniei sunt de doua ori mai ieftine.

Primarul Chisinaului, despre gazoductul Iasi-Ungheni: Urmatorul proiect cu Romania sa nu fie peste 25 de ani

In cazul in care Republica Moldova se va confrunta cu scenariul in care Rusia va opri alimentarea cu gaze naturale, acest gazoduct poate servi drept o sursa alternativa de procurare a resursei atat de necesare.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#gazoduct Iasi Ungheni functional, #gazoduct Moldova Romania , #gaz
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Mai bine maitarziu decat niciodata! Parca termenul promis era