Ziare.com

Piata gazelor: Cum risca Romania sa piarda peste 500.000 de locuri de munca

Marti, 18 Martie 2014, ora 13:58

   

Piata gazelor: Cum risca Romania sa piarda peste 500.000 de locuri de munca
Romania risca sa piarda 6,3 miliarde de euro si peste 500.000 de locuri de munca din cauza liberalizarii accelerate a pietei gazelor naturale, a declarat, marti, Mihai Ivascu, secretarul general al Confederatiei Patronale din Industrie, Agricultura, Constructii si Servicii din Romania (CONPIROM).

Estimarile sunt cuprinse in studiul "Evaluarea strategica a impactului liberalizarii pietei gazelor naturale asupra consumatorilor industriali din Romania", realizat de compania de consultanta Deloitte, la cererea CONPIROM, si prezentat marti intr-o conferinta de presa.

"O asa-zisa liberalizare a pietei gazelor naturale din Romania va avea ca efect imediat reducerea la jumatate a contributiei industriei la produsul intern brut, prin inchideri de companii sau relocari in tari cu o legislatie care sprijina activitatea economica", a aratat Mihai Ivascu, secretar general al CONPIROM.

Acesta a precizat ca, deoarece autoritatile nu au efectuat un studiu de impact atunci cand au decis liberalizarea pietei gazelor naturale pentru consumatorii industriali, CONPIROM a apelat la un consultant international pentru a face o asemenea analiza.

"Rezultatele prezinta un scenariu dezastruos, care s-ar putea concretiza, in termen scurt, prin pierderi de sase miliarde de euro la PIB si cresterea numarului somerilor cu peste 500.000 de persoane", a adaugat Ivascu.

Potrivit calendarului de liberalizare a pietei industriale a gazelor agreat de Guvernul Romaniei cu FMI, liberalizarea totala pentru industrie este prevazuta pentru 31 decembrie 2014, insa, la ultima vizita a delegatiei FMI, autoritatile romane si-au asumat liberalizarea pietei industriale cu sase luni mai devreme, respectiv la 31 iunie 2014.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1770 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Inconstienti,nepasatori sau id*ioti!

Cum sa scrii o asemenea ineptie!?o jumatate million de locuri de munca?mihai ivascu asta este inconstient,nu realizeaza exact ce inseamna acest nr. pe piata locurilor de munca din Tara?Si mai este si sec.gen.al conf.patronale(conpirom).Ce le pasa ca dau date false,neverificate,ireale si absurde!?

 

Este ceva putred in Danemarca, pardon, in Romania!

RO nu are mai mult de vreo 2.5-3 milioane de locuri de munca. Restul sint socialisti sau asistati de socalisti.
Daca se pierd 500'000 ?!?! de locuri de munca, RO se scufunda definitiv... Nu stiu de unde scoate aceste cifre acest secretar de stat!

 

Si chiar daca sint cifre estimate corect, ma intreb daca acest

slujbas bine platit este constient de lipsa de oportunitate a acestei comunicari, in perspectiva Rusia, Crimea, gaze, agresiune la frontiera, etc!
Vorbeste de funie in casa spanzuratului.
Cite clase trebui sa ai ca sa devii "secretar general, etc..."? Tot atatea ca si Becali, cred.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor