Planul R.Moldova daca Rusia taie gazele: Nu-si pune baza doar in Romania

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 16:50
2312 citiri
Planul R.Moldova daca Rusia taie gazele: Nu-si pune baza doar in Romania

In cazul in care Rusia opreste robinetul, Moldova ar putea sa primeasca gaze naturale din rezervele Ucrainei, a anuntat, miercuri, ministrul pentru Afaceri Externe de la Chisinau, Natalia German.

Oficialul moldovean a precizat ca livrarile ar putea fi facute timp de sase luni.

Mai mult, Natalia German a amintit si de gazdoctul Iasi-Ungheni, prin care tara noastra ar urma sa furnizeze resursa naturala incepand din luna august, informeaza Voice of Russia.

R. Moldova va importa gaz din Romania pentru a scapa de Rusia. Vezi de cand

Anterior, viceministrul Economiei, Tudor Copaci, a precizat ca in prima instanta importurile din Romania vor reprezenta intre 5 si 10 la suta din nevoile Moldovei.

"Pentru a acoperi toate nevoile, care reprezinta 1,5 miliarde de metri cubi pe an, sistemul romanesc de gazoducte trebuie modernizat astfel incat sa sustina aceasta sarcina", a declarat Tudor Copaci.

Rusia a taiat livrarile de gaze naturale catre Ucraina, pe 16 iunie, cand a expirat ultimatumul pentru plata datoriilor restante.

Prim-ministrul roman Victor Ponta a dat asigurari, in aceeasi zi, ca tara noastra are rezerve necesare de gaze, astfel ca tara noastra nu va avea probleme cel putin sase luni. De asemenea, premierul a spus ca a discutat si cu ministrul Energiei despre subiectul rezervelor de gaze pe care le are tara noastra.

La randul sau, directorul Romgaz, Virgil Metea, a dat asigurari ca nu se impun masuri speciale in contextul crizei din Ucraina si ca nu exista riscul ca tara noastra sa ramana fara gaze.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Moldova gaze Rusia, #Moldova gaze Romania, #Moldova gaze Ucraina , #gaz