Probleme la gazoductul Iasi-Ungheni. Cine construieste pe sub Prut?

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 23:00
2923 citiri
Probleme la gazoductul Iasi-Ungheni. Cine construieste pe sub Prut?

Una din licitatiile pentru gazoductul Iasi-Ungheni, portiunea care trece pe sub Prut, a fost anulata. Potrivit site-ului SEAP, unde se publica anunturile de licitatii facute de autoritatile din Romania, documentatia de atribuire este incorecta.

Gheorghe Dutu, presedintele ANRM, a precizat ca nu licitatia pentru tot gazoductul a fost anulata, ci doar cea pentru o portiune, mai exact cea de subtraversare, informeaza Digi24.

"Acest tronson are trei componente: partea romaneasca, partea moldoveneasca si subtraversarea. Este vorba de subtraversare, o portiune de 700 de metri, pentru care s-a facut acum licitatie. N-a fost nimic anulat, s-au solicitat niste completari", a declarat presedintele ANRM, aratand ca respectivele completari nu sunt elemente esentiale.

"Nu a fost amanata, s-au cerut niste completari pe cateva ore. Noi le-am depus in decursul zilei de azi si problema e rezolvata", a subliniat Dutu.

Dutu a precizat ca pe celelalte doua componente ale gazoductului se lucreaza, iar in data de 20 decembrie sa va finaliza firul terestru pe portiunea romaneasca.

Victor Ponta a fost prezent, in 27 august, in Republica Moldova la ceremonia de inaugurare a gazoductului Iasi-Ungheni, alaturi de omologul moldovean, Iurie Leanca, si de comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger.

Prin gazoduct se urmareste asigurarea unui nivel superior de securitate energetica pentru Republica Moldova si partea estica a Romaniei, cu diversificarea surselor de alimentare cu gaz.

Proiectul de constructie a conductei de gaz Iasi-Ungheni are un buget de 26,49 milioane euro, din care 7 milioane euro reprezinta contributia financiara a Uniunii Europene. Capacitatea conductei va fi de 1,5 miliarde metri cubi de gaz anual.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#gazoduct Iasi Ungheni licitatie oprita, #licitatie oprita gazoduct , #gaz