Reuniunea Comitetului Nabucco, marti, la Bucuresti

Duminica, 19 Mai 2013, ora 11:02
1601 citiri
Reuniunea Comitetului Nabucco, marti, la Bucuresti

Reuniunea Comitetului Nabucco, structura de coordonare a statelor si companiilor implicate in dezvoltarea gazoductului Nabucco, ce urmareste implementarea acestui important proiect energetic regional va avea loc marti, la Bucuresti.

La reuniune vor participa inalti oficiali din Romania, Austria, Ungaria, Bulgaria si Turcia, reprezentanti ai companiilor membre in actionariatul Nabucco si ai unor institutii financiare internationale.

Reuniunea de la Bucuresti va marca progresele inregistrate in dezvoltarea Nabucco si va reconfirma sprijinul politic de care beneficiaza proiectul in randul statelor partenere, intr-o etapa esentiala a procesului de alocare a volumelor de gaze naturale din campul Shah Deniz.

Evenimentul isi propune, totodata, sa accentueze importanta regionala Nabucco - proiectul cel mai potrivit sa ofere un grad ridicat de securitate energetica unei piete in continua crestere in Centrul si Sud-Estul Europei.

Reuniunea de la Bucuresti a Comitetului Nabucco este organizata de Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Energie si SNTGN Transgaz SA.

Proiectul Nabucco urmareste accesarea gazelor naturale din faza a doua de exploatare a zacamantului Shah Deniz si transportul acestora pe piata europeana. Romania participa activ in implementarea acestui proiect prin compania SNTGN Transgaz S.A., precum si la nivel guvernamental, prin semnarea Acordului Interguvernamental privind dezvoltarea proiectului Nabucco (13 iulie 2009), respectiv a Acordului de sprijin al proiectului (8 iunie 2011).

Pe durata dezvoltarii sale, proiectul Nabucco a cunoscut o serie de realizari deosebite precum: selectarea sa ca principala ruta de transport al gazelor naturale in regiunea Europei Centrale si de Sud-Est, incheierea acordului de colaborare dintre Compania Internationala Nabucco si Consortiul Shah Deniz, cu scopul realizarii neintarziate a celor doua proiecte, dar si inaintarea de catre Compania Nabucco a ofertei oficiale pentru resursele din faza a doua de exploatare a zacamantului Shah Deniz. Decizia finala a Consortiului Shah Deniz este asteptata pentru luna iunie 2013.

Dupa intalnirea de la Kayseri, Turcia (2011), prin care s-a infiintat Comitetul Nabucco, conform art. 12 al Acordului Interguvernamental Nabucco, acesta s-a mai intrunit la Viena (2012), Sofia si Budapesta (2013).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#intalnire Nabucco Bucuresti, #reuniune comitet Nabucco Bucuresti, #Romania Nabucco , #gaz