Romania are rezerve sigure de gaze naturale pentru urmatorii 10 ani

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 00:52
2144 citiri
Romania are rezerve sigure de gaze naturale pentru urmatorii 10 ani
Foto: evz.ro

Rezervele geologice sigure de gaze naturale ale Romaniei totalizeaza 109.284 de miliarde de metri cubi si sunt suficiente pentru urmatorii 10 ani, a apreciat, joi, presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), Alexandru Patruti, la Conferinta European Energy Development.

"Rezervele geologice de gaze ale Romaniei insumeaza 660.602 miliarde de metri cubi, iar cele sigure totalizeaza 109.284 de miliarde de metri cubi. Rezervele sigure sunt suficiente pentru urmatorii zece ani.

Productia anuala in acest moment este de circa 11 miliarde de metri cubi. Aceste cifre sunt certe si sunt cea mai pesimista varianta, dar cu siguranta rezervele vor creste in urma explorarilor care se deruleaza acum", a afirmat Patruti.

Presedintele ANRM a adaugat ca, in acest context, Romania trebuie sa se axeze pe resursele neconventionale: "In sectorul resurselor neconventionale, cercetarile in acest sector sunt abia la inceput, iar Agentia detine date privind potentialul national, insa nu le poate face publice. In viitor, este necesara explorarea si exploatarea resurselor neconventionale".

"Importam doar 20% din consumul de gaze, fata de 50% in cazul titeiului. Surprinzator, desi resursele geologice sunt mai mici comparativ cu titeiul, perspectivele imediate sunt mai incurajatoare, existand posibilitatea unor noi descoperiri in straturi adanci si in Marea Neagra", a mai precizat Alexandru Patruti.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#ANRM gaze sigure Romania, #rezerve gaze Romania, #rezerve gaze naturale Romania , #gaz