Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Rusia a inchis robinetul la gaze pentru Ucraina. Ce se intampla cu Europa

Luni, 16 Iunie 2014, ora 14:40
3674 citiri
Rusia a inchis robinetul la gaze pentru Ucraina. Ce se intampla cu Europa

Gazprom a anuntat luni ca nu va mai livra gaze naturale Ucrainei decat daca aceasta plateste in avans, dupa ce negocierile privind plata datoriilor Kievului, derulate cu medierea UE, au esuat. Decizia gigantului rus poate avea consecinte si asupra livrarilor in Uniunea Europeana.

Plata in avans va determina, probabil, reducerea cantitatii de gaze furnizate Ucrainei si ar putea afecta livrarile Rusiei in Europa, efectuate prin reteaua de gazoducte de pe teritoriul Ucrainei, scrie Wall Street Journal.

Rusia a inchis robinetul - Ucraina, lasata fara gaze

Potrivit analistilor din domeniu, efectele initiale asupra pietelor europene vor fi limitate, avand in vedere stocurile de gaze disponibile in prezent ridicate si cererea scazuta pe perioada verii.

Ucraina a refuzat sa-si plateasca datoriile fata de Gazprom pana cand compania rusa nu va reduce tarifele percepute la nivelurile pietei.

Negocierile din weekend mediate de UE nu au ajuns la niciun rezultat, iar oficialii europeni acuza Moscova ca refuza sa faca orice fel de concesii.

Rusia si Ucraina se reasaza la masa negocierilor. Pe gaze

De partea cealalta, Rusia sustine ca Ucraina este intransigenta si ca cerintele Kievului privind tarifele nu sunt rezonabile. Moscova a reasigurat clientii europeni ca intentioneaza sa-si respecte obligatiile contractuale.

Conflictul Ucraina - Rusia continua si pe alt front: Niciun rezultat in razboiul gazelor

Sursa: CNN

Romania depinde in proportie de peste 20% de gazele naturale din Rusia. Alte tari europene, cum sunt Lituania, Estonia, Letonia si Finlanda, sunt dependente in totalitate de importurile de gaze rusesti.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#Rusia Ucraina Europa gaze, #Gazprom Europa, #Gazprom preturi gaze , #gaz