Rusia reduce livrarile de gaze catre Romania. Ministrul Energiei: Nu exista motiv de ingrijorare

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 17:40
5216 citiri
Rusia reduce livrarile de gaze catre Romania. Ministrul Energiei: Nu exista motiv de ingrijorare
Foto: gov.ro

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a declarat vineri ca populatia nu are de ce sa se ingrijoreze din cauza reducerii livrarilor de gaze pentru Romania de catre Rusia, deoarece productia natioanala e dubla fata de consum.

"Consumul de gaz e de 16 milioane metri cubi. Productia interna e de 31 de milioane de metri cubi. Avem o productie de doua ori mai mare decat consumul", a declarat Razvan Nicolescu.

Ministrul pentru Energie a descris situatia aparuta vineri. "Trei operatori ar fi trebuit sa importe azi 0,2 milioane de metri cubi de gaz. VIE, IMEX si CONEF. Aseara, Transgaz a fost notificat de catre dispecerul Gazprom pentru Balcani de la Sofia ca va urma o reducere in zilele urmatoare: astazi 5%, 9% maine si 5% duminica", a spus Razvan Nicolescu.

"Transgaz a cerut dispecerului o explicatie, daca e vorba de o problema comerciala, tehnica sau altceva. Pana in prezent, Transgaz nu a primit un raspuns oficial", a aratat ministrul delegat pentru Energie.

Ponta: Romania e afectata de sanctionarea Rusiei, dar pretul merita platit

"Nu e ceva care sa ne surprinda, vorbim de aceste lucruri de cateva luni ca s-ar putea intampla. Am luat foarte multe masuri preventive", a mai spus Razvan Nicolescu, aratand ca Romania a deschis un nou depozit de stocare la Urziceni si a sprijinit producatorii interni sa deschida noi sonde de productie.

Vineri, Gazprom a redus livrarile de gaze catre Romania cu 5%, o masura pe care a luat-o in zilele anterioare si fata de alte tari din regiune, precum Austria si Polonia.

Polonia folosea o parte din livrarile de gaz rusesc pentru a le retrimite Ucrainei, tara catre care Gazprom a intrerupt complet livrarile de gaze, pe motiv ca aceasta nu si-a platit datoriile istorice pentru gazul importat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Razvan Nicolescu livrari gaze Rusia, #ministru energie gaze Rusia, #Romania reducere gaze Gazprom , #gaz