Ziare.com

Ucraina si Rusia, noi discutii pe tema gazelor

de Constantin Pescaru
Miercuri, 27 August 2014, ora 11:28

   

Ucraina si Rusia, noi discutii pe tema gazelor
Negocierile de la Minsk au avut cateva rezultate, a precizat presedintele ucrainean Petro Porosenko, dupa intalnirile pe care le-a avut cu liderii din Belarus, Rusia, Kazakhstan si cu reprezentantii Uniunii Europene.

"Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a anuntat ca pe 6 septembrie vor avea loc negocieri asupra problemelor energetice intre ministrii Energiei din Ucraina, Rusia si Uniunea Europeana", informeaza site-ul Presedintiei.

Pe parcursul intalnirilor a fost discutata si cea mai importanta chestiune: inchiderea granitiei cu Rusia pentru a preveni miscarea vehiculelor armate, a mercenarilor si a munitiei.

"Pacea este principalul nostru scop. Cerem implementarea unor actiuni hotarate, care sa aduca pacea pe teritoriul tarii", a spus liderul de la Kiev,

Negocierile Rusia-Ucraina, un esec: Putin l-a luat pe Porosenko la o discutie intre patru ochi

Liderul rus, Vladimir Putin, a confirmat, dupa o intalnire bilaterala cu Porosenko, ca Moscova si Kievul au convenit sa relanseze "dialogul privind problemele din sectorul energetic, incusiv discutiile pe tema gazelor rusesti".

Dupa circa sase ore de negocieri cu omologii lor din Belarus si Kazahstan, precum si cu oficiali ai Uniunii Europene, liderii de la Kiev si Moscova au inceput o intalnire intre patru ochi.

"Faptul ca aceasta intalnire a avut loc azi este deja un succes, fara dubiu. Discutiile au fost dificile. Pozitiile celor doua parti difera, uneori fundamental. Toata lumea a cazut de acord asupra nevoii de detensionare si de eliberare a ostaticilor", a declarat presedintele Belarusului, Alexander Lukasenko.

Conversatia privata dintre Porosenko si Putin a fost confirmata si de purtatorul de cuvant al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 736 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor