Ucraina vrea sa importe urgent gaze din Occident - ce tari o pot ajuta

Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 18:31
2719 citiri
Ucraina vrea sa importe urgent gaze din Occident - ce tari o pot ajuta

Ucraina poarta discutii de urgenta cu tarile europene vecine in legatura cu posibilitatea de a importa gaze naturale din Occident, a declarat vineri premierul ucrainean Arseni Iateniuk.

Discutiile au loc in contextul in care Moscova a majorat puternic pretul pe care i-l percepe Kievului pentru gazele importate din Rusia, informeaza Reuters.

Gazpromul a ridicat din nou pretul gazelor pentru Ucraina

"Purtam discutii de urgenta cu partenerii nostri europeni. O solutie pentru rezolvarea acestei probleme consta in inversarea fluxului de gaze din Uniunea Europeana", a spus Iateniuk, adaugand ca principalele tari de la care Ucraina ar putea importa gaze sunt Slovacia, Ungaria si Polonia.

"Din punct de vedere tehnic, inversarea fluxului de gaze nu ridica probleme si speram ca partenerii nostri europeni sa ia decizia corecta", a mai spus premierul ucrainean.

Ucraina incearca sa cumpere gaze naturale din Slovacia

Potrivit acestuia, Ucraina ar plati astfel cu 150 de dolari mai putin pe 1.000 de metri cubi fata de pretul gazelor rusesti.

Rusia a majorat preturile gazelor pentru Ucraina la 485 de dolari pe 1.000 de metri cubi. In primul trimestru al anului, Kievul platea aproximativ 268 de dolari pe 1.000 de metri cubi.

Oficialii ucraineni au convenit recent cu FMI un acord de finanare in valoare de 14-18 miliarde de dolari, in cadrul caruia s-au angajat sa scumpeasca gazele pentru populatie cu 50%, de la 1 mai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#Ucraina import gaze Europa, #Rusia majorare pret gaze Ucraina , #gaz