UE avertizeaza Rusia: E in joc credibilitatea voastra ca furnizor de gaze!

Joi, 17 Aprilie 2014, ora 19:27
2532 citiri
UE avertizeaza Rusia: E in joc credibilitatea voastra ca furnizor de gaze!
Foto: Arhiva

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, i-a adresat o scrisoare lui Vladimir Putin, in care l-a avertizat ca va fi amenintata pozitia Rusiei ca furnizor de gaze, in cazul in care va taia alimentarea pentru Ucraina.

Mai mult, oficialul european a mentionat ca statele de pe batranul continent vor avea de suferit daca Moscova va merge inainte cu planurule sale, informeaza EU Neighbourhood Centre.

"Referitor la scrisoarea trimisa de dumneavoastra, in care ne informati despre posibilitatea taierii gazelor pentru Ucraina, din cauza datoriei, va recomandam sa nu adoptati masuri de acest gen, care ar crea dubii referitoare la dispozitia Rusiei de a fi vazuta ca un furnizor de gaze de incredere pentru Europa", a transmis Barroso.

"Astfel de scenarii reprezinta cauza unor ingrijorari grave, avand in vedere ca ar putea duce la intreruperea serviciului pentru Uniunea Europeana si pentru alte state partenere, precum si diminuarea semnificativa a rezervelor Ucrainei pentru iarna viitoare", a punctat seful Comisiei Europene.

Mai mult, el a amintit Rusiei de contractele semnate de companiile de pe batranul continent cu Gazprom, prin care furnizorul de gaze este obligat sa livreze resursa in termenii stabiliti.

In acest sens, UE este pregatita sa poarte discutii cu Rusia si Ucraina, a adaugat Barroso.

In aceasta saptamana, presedintele rus Vladimir Putin a adresat o scrisoare liderilor europeni, in care i-a avertizat ca ar putea opri furnizarea gazului natural catre Ucraina, din cauza datoriei pe care o are la Gazprom.

Mai mult, joi, el a spus ca Gazprom va trece la un sistem de plata in avans peste o luna daca tara vecina nu incepe sa plateasca gazul pe care il primeste.

Rusia ameninta Ucraina: Daca nu plateste restantele la gaze intr-o luna...

Pe de alta parte, Kievul a precizat ca nu va mai importa resursa pana cand Moscova nu va reduce pretul, umflat in luna aprilie cu 200 de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#UE avertisment gaze Rusia, #UE gaze Rusia , #gaz