O alta comuna din Vaslui vrea referendum pe gazele de sist: Sa nu ajungem ca cei din Pungesti

Sambata, 21 Decembrie 2013, ora 10:49
2037 citiri
O alta comuna din Vaslui vrea referendum pe gazele de sist: Sa nu ajungem ca cei din Pungesti
Foto: Chevron

Conducerea locala din comuna Puiesti, judetul Vaslui, vrea sa organizeze un referendum pe tema gazelor de sist, avand in vedere ca Chevron a obtinut un certificat de urbanism pentru amplasarea unei sonde in zona.

Primarul comunei, Costel Moraru, a facut acest anunt in timpul dezbaterii organizate de Agentia pentru Protectia Mediului (APM) pentru acordul de mediu firmei petroliere, la care au participat foarte multi rezidenti.

El a mentionat ca o hotarare in acest sens se va lua in cadrul ultimei sedinte a Consiliului Local, pe 30 decembrie.

"Apreciez numarul mare de locuitori prezent la dezbatere si, chiar daca intrebarile lor s-au abatut de la subiect, eu sunt in asentimentul lor. Eu zic ca nu se va ajunge ca la Pungesti si sper sa nu se ajunga ca acolo. Cred ca se va lua in considerare rezultatul referendumului pe care il vom organiza, cel mai probabil, la inceputul anului viitor.

In acest sens, pe ordinea de zi a ultimei sedinte din acest an, cea de pe 30 decembrie, este prins un proiect de hotarare. Nu avem bani, dar il vom organiza pe baza de voluntariat", a declarat edilul, citat de Adevarul.

Joi, la dezbaterea organizata de APM la initiativa Chevron au participat peste 300 de oameni, care si-au exprimat parerea despre obtinerea acordului de mediu pentru amplasarea sondei in zona de catre compania americana.

In urma cu cateva zile, Consiliul Judetean Vaslui a acordat companiei Chevron un certificat de urbanism pentru amplasarea sondelor pe perimetrul comunei.

Astfel, Puiesti ar fi al patrulea perimetru din judet in care compania americana a primit aviz pentru explorare, dupa Silistea (comuna Pungesti), Popeni (comuna Gagesti) si Paltinis (comuna Bacesti).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#referendum gaze sist Puiesti, #referendum gaze sist Vaslui, #Chevron gaze sist Vaslui, #Chevron gaze sist , #gaze de sist