Reactia Chevron dupa ce Ponta a spus ca se pare ca nu exista gaze de sist in Romania

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 17:35
14690 citiri
Reactia Chevron dupa ce Ponta a spus ca se pare ca nu exista gaze de sist in Romania
Foto: Facebook/Chevron

Chevron nu a terminat analiza legata de potentialul rezervelor de gaze de sist din Romania, a transmis, luni, compania americana, la doar o zi dupa ce premierul Victor Ponta a sustinut ca se pare ca tara noastra nu are astfel de resurse.

Duminica, seful Guvernului de la Bucuresti, care candideaza din partea PSD-UNPR-PC in turul doi al alegerilor prezidentiale, a precizat ca Romania nu ar dispune de fapt de gaze de sist. Mai mult, el sustine ca s-a batut pe ceva ce nu exista, dar nu a vrut sa dea mai multe detalii.

Ponta: Nu avem gaze de sist, ne-am batut pe ceva ce nu exista

In acest context, Reuters noteaza ca la fel ca celelalte state emergente din Uniunea Europeana, printre care si Polonia, Romania a deschis usa firmelor care vor sa gaseasca gaze de sist, sperand ca va avea parte de acelasi "boom" energetic de care au avut parte Statele Unite.

"Chevron analizeaza datele adunate in timpul operatiilor de forare si analiza seismica pentru a stabili potentialul resurselor naturale regasite in formatiunile de sist", a transmis compania americana.

"Cand analiza va fi completa, rezultatele vor fi inmanate Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM) si vor ramane in custodia statului roman", au adaugat reprezentantii Chevron.

In acest an, compania a precizat ca a terminat lucrarile de explorare in satul Pungesti, din judetul Vaslui, dupa ce operatiunile au fost blocate in repetate randuri de protestele localnicilor.

Proteste reluate la Pungesti: Victor Ponta nu uita, tara asta nu-i a ta!

De asemenea, Chevron a obtinut alte trei licente in Popeni 1A (comuna Gagesti), Paltinis 1A (comuna Bacesti) si Puiesti (comuna Puiesti), sprijinind ideea ca descoperirea resurselor neconventionale trebuie sa fie urgentata in conditiile in care tensiunile dintre Ucraina si Rusia sunt tot mai mari.

Un raport al Administratiei Americane pentru Informatie in Domeniul Energiei (EIA) publicat anul trecut estimeaza ca Romania are rezerve de gaze de sist recuperabile tehnic (nedescoperite, care ar putea fi accesate cu tehnologia existenta) de 51.000 miliarde picioare cubice (cubic feet), adica 1.444 miliarde metri cubi.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Chevron gaze sist Romania, #Chevron gaze de sist , #gaze de sist
Comentarii