China si SUA, in razboi comercial: noi taxe pe importurile americane

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 20:06
3018 citiri
China si SUA, in razboi comercial: noi taxe pe importurile americane

Ministerul chinez al comertului a declarat ca va impune taxe speciale importurilor de automobile din SUA, in incercarea de a proteja industria auto locala.

Impozitele pentru automobilele General Motors vor ajunge pana la 12,9 procente, iar cele impuse Chrysler pana la 8,8%. Unitatile americane ale producatorului BMW si Daimler vor fi impozitate cu 2 la suta, respectiv 2,7 procente, anunta Bloomberg.

Anuntul vine la trei luni dupa ce Organizatia Mondiala a Comertului a respins o contestatie a Chinei impotriva impozitelor pe care SUA le-au impus pentru cauciucurile chineze, importate pe piata americana.

Astfel, de ceva timp, China si SUA isi impun reciproc taxe pentru produsele pe care le comercializeaza. Totusi, in momentul de fata, considera analistii, razboiul comercial se duce mai degraba la un nivel simbolic intrucat vanzarile nu vor fi afectate imediat - cei care isi permit sa plateasca preturile mari pentru automobile de lux isi pot permite sa plateasca si cele cateva procente in plus.

Contrar asteptarilor, insa, actiunile BMW au inregistrat o scadere considerabila pe bursa, ca urmare a anuntului oficialilor chinezi. Producatorul german are planuri de extindere a fabricilor americane, unde produce preponderent automobile sport si utilitare. BMW a pierdut 4,4 procente pe bursa, ca urmare a anuntului, iar Daimler 2,5%.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#criza economica, #razboi comercial SUA China, #impozite importuri SUA, #protectionism China , #importuri