Ziare.com

Cum a ajuns Romania piata de desfacere pentru legumele si fructele de import

Marti, 04 Iunie 2013, ora 07:06

   

Cum a ajuns Romania piata de desfacere pentru legumele si fructele de import
Importurile de legume au crescut ultimii ani cu 30%, in conditiile in care agricultura este un domeniu "rasfatat" de autoritatile nationale, avand si sprijin substantial de la UE.

Totusi, nici banii europeni, nici masurile nationale nu ne ajuta sa ne debarasam de legume si fructe din import si sa valorificam mai mult productia nationala.

Daca pentru anumite legume nivelul atat de ridicat al importurilor este explicat prin seceta din 2011 si productia foarte proasta raportata de fermierii romani, totusi la nivel general situatia ramane alarmanta. Romania, importa, pe an ce trece mai multe legume, in timp ce, productia nationala fie ajunge la export (o mica parte), fie este vanduta la preturi foarte mici samsarilor agricoli.

Anul trecut, Romania a importat legume si fructe in valoare de peste 542 de milioane de euro si a exportat fructe si legume in valoare de 167,5 milioane de euro.

Insusi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, recunoaste ca exista o serie de probleme pe acest segment de piata. El spune ca Romania produce indeajuns de multe legume incat sa asigure consumul intern, insa produsele se pierd pe undeva intre productie si raft.

Afla care este "misterul" care tine agricultura romaneasca pe loc, in continuarea articolului Cum a ajuns Romania piata de desfacere internationala pentru legumele si fructele de import pe Business24.ro

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1552 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

SIMPLU !

Tradarea a folsit Hotia !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor