India, prima tara care interzice importurile de alimente din Japonia

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 16:39
1085 citiri
India, prima tara care interzice importurile de alimente din Japonia
Foto: yahoo.com

India a interzis importurile de alimente din Japonia, pentru o perioada de trei luni, autoritatile indiene temandu-se de radiatiile care ar putea afecta culturile agricole nipone.

Masura restrictiva intervine dupa ce, timp de patru saptamani, autoritatile nipone au incercat sa stopeze raspandirea radiatiilor de la centrala Fukushima, iar Uniunea Europeana si-a exprimat ingrijorarile fata de posibila contaminare a alimentelor japoneze, fara sa ia insa vreo masura.

Europenii se pregatesc sa scada limita de radiatii a produselor alimentare, o decizie urmand sa fie luata vineri, la Bruxelles.

India este prima tara din lume care impune embargou alimentelor provenite din Japonia.

"Importurile de alimente din Japonia sunt suspendate imediat pentru o perioada de trei luni sau pana cand nivelul radiatiilor devine acceptabil", a anuntat, intr-un comunicat de presa citat de Reuters, Ministerul Sanatatii si Familiei din India.

Zilele trecute, Japonia a anuntat ca ia in considerare restrictii impuse produselor din peste.

Plafonul de radioactivitate acceptat pentru alimentele din Japonia a fost redus

Oficialii japonezi au luat decizia de a fixa o limita de radioactivitate pentru pestii si fructele de mare consumate de populatie, dupa ce au deversat in ocean o cantitate uriasa de apa contaminata, provenita de la Fukushima.

Cu toate acestea, deminitarii japonezi spun ca nivelul substantelor nocive din apa este foarte scazut si nu ar avea efecte vizibile asupra populatiei.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#japonia mancare embargou, #India Japonia mancare, #nivel radiatii Japonia , #importuri