Lovitura pentru agricultura americana. Vinovatul: graul modificat genetic

Vineri, 31 Mai 2013, ora 12:02
3615 citiri
Lovitura pentru agricultura americana. Vinovatul: graul modificat genetic
Foto: Arhiva

Japonia a suspendat o parte din importurile de grau in SUA, dupa ce a fost descoperit grau modificat genetic in statul Oregon, miscare ce ar putea avea un impact puternic asupra fermierilor americani.

Graul modificat genetic nu a fost aprobat pentru fermierii din SUA.

"Desi descoperirea a fost facuta in Oregon, ar putea afecta graul de pe coasta pacifica de nord-vest, inclusiv Washington", a declarat seful Departamentului Agriculturii din Washington, Bud Hover, potrivit Seattle Times.

Consilierul Ambasadei nipone de la Washington, Katsuhiro Saka, a declarat ca Japonia a anulat comenzile pentru graul alimentar din nord-vestul tarii, precum si o parte din comenzile pentru graul destinat hranei animalelor.

Japonia este una dintre cele mai mari piete de export pentru cultivatorii americani de grau.

"In multe tari, graul modificat genetic neomologat este o sursa de ingrijorare. Poporul japonez are ingrijorari similare", a spus Saka, adaugand ca tara sa asteapta mai multe informatii din partea Departamentului Agriculturii, care investigheaza descoperirea.

Departamentul american al Agriculturii a asigurat ca graul modificat genetic este sigur pentru consum si nu exista dovezi ca acest tip de grau a ajuns pe piata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Japonia grau modificat SUA, #Japonia import SUA, #exporturi SUA , #importuri