Somajul si inflatia au stagnat in zona euro

Marti, 31 Iulie 2012, ora 20:50
1916 citiri
Somajul si inflatia au stagnat in zona euro
Foto: Arhiva

Rata somajului si inflatia au stagnat in zona euro, potrivit datelor Eurostat. Astfel, in luna iulie, rata anuala a inflatiei din zona euro a fost in iulie de 2,4%, la fel ca in iunie.

In acelasi timp, rata somajului nu a inregistrat schimbari, in luna iunie, fata de cea anterioara, valoarea indicelui fiind de 11,2%.

Comparativ, in aceeasi perioada a anului trecut, aceasta a fost de 10%, arata datele publicate de Eurostat.

In toata Uniunea Europeana, rata somajului din iunie a stagnat la 10,4%, in vreme ce in luna similara din 2011, rata somajului in UE atingea 9,5%.

In Romania, rata somajului, in forma ajustata sezonier, a fost in luna iunie de 7,6%, in scadere fata luna anterioara, cand a fost de 7,7% si in crestere fata de 7,4% in iunie 2011.

Numarul somerilor din UE a fost de 25,112 milioane de persoane in iunie, din care 17,801 milioane in zona euro. Fata de luna anterioara, numarul somerilor a crescut cu 127.000 in UE si cu 123.000 in zona euro.

Dintre statele membre, cele mai scazute rate ale somajului au fost inregistrate in Austria (4,5%), Olanda (5,1%), Germania si Luxemburg (5,4% in ambele tari), in timp ce in Spania s-a inregistrat cea mai mare rata a somajului, de 24,8%.

In Germania, rata somajului din iunie a fost de 5,4%, in Marea Britanie-8,1%, in Franta-10,1%, iar in Italia-10,8%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#rata somaj zona euro, #rata inflatie zona euro, #rata somaj UE, #rata inflatie UE , #inflatie