Ziare.com

3.000 de statii de incarcare a masinilor electrice vor fi instalate in Romania, Italia si Spania

Miercuri, 26 Februarie 2020, ora 20:06

   

3.000 de statii de incarcare a masinilor electrice vor fi instalate in Romania, Italia si Spania
Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a contribuit la obtinerea unei finantari complete pentru proiectul AMBRA-Electrify Europe (AMBRA-E), care prevede instalarea de statii de incarcare a vehiculelor electrice (EV) in Italia, Spania si Romania.

Proiectul AMBRA-E, coordonat de Enel X si implementat de subsidiarele sale din Italia, Spania si Romania, prevede instalarea a peste 3.000 de statii de incarcare a vehiculelor electrice, in special de-a lungul a sapte coridoare de retea transeuropeana de transport (TEN-T), care includ principalele drumuri de legatura dintre nodurile urbane si de-a lungul unor drumuri principale, si care va fi finalizata pana in 2022.

Proiectul este co-finantat de Agentia Executiva pentru Inovatii si Retele (INEA) a Comisiei Europene, prin programul Connecting Europe Facility, si Banca Europeana de Investitii (BEI), precum si de Enel X, prin resurse proprii.

Statiile de incarcare vor deveni parte a retelei publice de infrastructura de incarcare a Enel X in Italia, Spania si Romania, si vor include modelele Quick (pana la 22 kW AC), Fast (pana la 50 kW DC fiecare) si Ultra-Fast (pana la 350 kW DC fiecare).

Intreaga retea va fi accesibila pentru utilizatorii inregistrati prin aplicatia Enel X Juice Pass, precum si prin intermediul partenerilor de interoperabilitate ai Enel X, in timp ce utilizatorii neinregistrati vor efectua plati ad hoc.

Proiectul AMBRA-E isi propune sa reduca timpii de incarcare necesari calatoriilor pe distante lungi in Italia, Spania si Romania, in vederea consolidarii mobilitatii electrice transfrontaliere.

Comisia Europeana a selectat proiectul AMBRA-E in 2017 in CEF Blending Call, care combina diferite instrumente de finantare, cu scopul de a maximiza implicarea si capitalul in favoarea initiativelor de transport curat care minimizeaza dependenta de petrol si atenueaza impactul transportului asupra mediului.

Citeste mai multe despre Enel X, parteneriat cu CE si BEI pentru instalarea de statii de incarcare a masinilor electrice in Italia, Spania si Romania pe site-ul Curs de Guvernare.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1894 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor