Ziare.com

A fost stabilit traseul autostrazii Comarnic-Brasov

Duminica, 10 Martie 2013, ora 22:19

   

A fost stabilit traseul autostrazii Comarnic-Brasov
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a stabilit traseul viitoarei autostrazi Comarnic-Brasov, care va fi realizata in parteneriat public privat.

Autostrada, care are o lungime de 58 de km si este impartita in doua sectoare, va trece pe langa cele mai importante statiuni de pe Valea Prahovei. Aceasta va incepe la Comarnic, trece pe langa Busteni, Sinaia, Poiana Tapului, Predeal si Rasnov si iese dupa Brasov, la Cristian. De-a lungul autostrazii sunt prevazute noduri rutiere la Sinaia, Busteni si Predeal, informeaza TVR News.

Investitia se ridica la 6,6 miliarde lei.

CNADNR a primit oferte din partea unei companii din China si a trei asocieri de firme pentru proiectarea, constructia, finantarea si operarea tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, printre ofertanti fiind si companiile Vinci si Aktor, care s-au retras din acest proiect in urma cu trei ani.

Pentru ca autostrada va fi realizata in concesiune, firma care va castiga va construui autostrada pe banii ei si apoi, prin taxa de autostrada timp de 29 de ani, isi va recupera investitia. Costul constructiei este estimat la 1,2 miliarde de euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7326 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

'Geaba! Dacă după o autostradă a plajei si invartita Bucurestiului

vor să facă si o autostradă a săniusului, da' care să nu treacă prin toate receptiile hotelurilor de pe Valea Prahovei, inseamnă că nu sunt orientati! Că de primu' kilometru de la granitele de Vest spre interior nici nu se poate pune problema, pană nu le terminăm pe cele 2 paralele la nici 100 km intre ele, care să lege zona HarCov de Budapesta, in vreme ce continuarea A1 cu vreo 200 km pană la Autostrada Beograd-Niș, care să conecteze zona incă economică a Romaniei la sistemul autostradal European și să ne ajute si Romanii din Banatul Sarbesc...

 

taxe auto

sunt 4,5 milioane autoturisme in Romania care teoretic platesc 128 lei/an vigneta si impozit intre 150 si 4500 lei/an. Probabil o medie pe masina ar fi de vreo 400 lei/an adica 1,8 miliarde/an si de 23 de ani ar fi trebuit sa se fi cam strans ceva bani. Daca mai adaugam faptul ca din banii europeni se puteau folosi (daca s-ar fi dorit) cel putin 45 miliarde lei (Ron) e clar ca intretinerea si construirea de autostrazi e treaba simpla. Explicatia de ce nu s-a procedat normal este la fel de simpla: marii mafioti din zona afacerilor cu carburant au nevoie de un consum cat mai mare pe masina! in secundar interesele companiilor de asigurari, ale mafiei din MAI&circulatie, ale companiilor care vand/repara autoturisme...etc, toate concura spre a jefui conducatorul auto (si companiile de transport rutier).

 

si o constatare

ce usor e ca si "copilot" (si nu numai) sa stabilesti trasee de autostrazi, concesiuni, taxe...etc, mai ales cand cand folosesti masina de serviciu la care nu platesti impozit, taxe de nici un fel, nu platesti carburant, nu platesti taxa de prima inmatriculare, intretinere..., nu platesti taxe de pod...etc, nu te intereseaza daca traseul e aglomerat, daca e vreo limitare de viteza.... nu trebuie sa porti centura...etc. Frumoasa viata taica dar te anunt ca nu e vesnic asa, si-a luat-o pdl-ul, pnt-cd-ul, si-o ia si usl-ul ....
Abia astept!

 

Asta inseamna ca la un trafic

de 20000 masini pe zi, ca investitia sa fie recuperata fara a tine cont de intretinere, costuri cu finantarea si altele, taxa ar trebui sa fie de .... 30€.
E de departe cea mai scumpa autostrada cu plata din lume.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor