Aberatia zilei: Compania de autostrazi lucreaza pe harti in limba rusa

Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 15:01
7380 citiri
Aberatia zilei: Compania de autostrazi lucreaza pe harti in limba rusa
Foto: Facebook/Catalin Drula

S-a gasit vinovatul! Stiti de ce nu avem autostrazi si sosele demne de o tara europeana? Pentru ca la CNADNR se lucreaza cu harti din alte vremuri, scrise in... limba rusa.

Cam asta ar fi concluzia daca am fi carcotasi si am generaliza situatia incredibila semnalata de Catalin Drula, vicepresedintele Asociatiei Pro-Infrastructura.

Acesta a descoperit ca in documentatia de licitatie pentru viitoarea sosea ocolitoare a localitatii Comarnic, planul s-a facut pe o harta scrisa in limba rusa si care nu mai este de actualitate, granitele localitatii fiind altele la ora actuala.

"Profesionalismul CNADNR loveste din nou. Mai jos este planul de situatie al viitoarei Variante ocolitoare a localitatii Comarnic asa cum a fost el inclus in documentatia de licitatie. Comentariile sunt de prisos", a postat pe Facebook Catalin Drula.

La scurt timp, reprezentantii CNADNR au reactionat, pe aceeasi retea de socializare.

"Multumim Asociatiei Pro Infrastructura pentru atentionare si ne cerem scuze pe aceasta cale. Documentatia a fost intocmita de catre consultantul Egis, iar cel care trebuia sa verifice, din partea C.N.A.D.N.R. S.A. a dat dovada de neatentie. In acest caz a fost dispusa sanctionarea acestuia si inlocuirea hartii", se arata intr-un comentariu postat pe pagina de Facebook a CNADNR.

Parte a grupului francez Egis, Egis Romania sustine ca furnizeaza "servicii de calitate in domeniul infrastructurii (alimentari cu apa, drumuri, energie, protectia mediului), cu respectarea normelor internationale de calitate".

"Egis Romania beneficiaza atat de contributia si profesionalismul angajatilor sai, cat si de bogata experienta a Grupului Egis in domenii diverse, oн способен доставить полный спектр исследований и проектов, начиная с исследований предварительных технико-экономических исследований, продолжая проектирования, анализа, консалтинговые услуги и последующую работу для сложных проектов в следующих областях: дороги, питьевой воды, канализации, твердых отходов, охраны окружающей среды и энергии", se mai arata pe site-ul citat.

(Le-am raspuns si noi cu aceeasi moneda, doar ca nestiind limba rusa am folosit Google translate).

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#sosea ocolitoare comarnic rusa , #infrastructura