Activezi in domeniul import- exportului? Afla cum poti rezolva problema transportului

Joi, 03 Decembrie 2015, ora 20:21
1575 citiri
Activezi in domeniul import- exportului? Afla cum poti rezolva problema transportului
Foto: unsplash.com

Sa transporti marfa nu este niciodata usor, mai ales cand aceasta incepe sa fie adusa intr-un volum mai mare si sa fie mai grea. Pana la urma, nu doar alimentele sau produsele de uz general sunt transportate, desi pe acestea le vedem cel mai des pe strada.

In Romania sunt putine firme care au resursele logistice necesare la dispozitie sa isi transporte singure marfurile de fiecare data cand au nevoie de acest lucru si de multe ori apeleaza la subcontractarea acestui serviciu.

Numarul camioanelor si a TIR-urilor care circula pe soselele de la noi este destul de mare, iar traficul destul de intens. Asta pentru ca exista firmele profesioniste de transport care se ocupa de serviciile de transport a bunurilor in diferite zone ale tarii (sau chiar international). Avantajele unui contract permanent cu o astfel de firma sunt multipledintre care putem aminti:

Transport asigurat pentru cele mai diverse categorii de produse

Nu toate firmele sunt suficient de mari ca sa detina o intreaga retea logistica de TIR-uri imposibil de ignorat atunci cand le vezi pe strada. Companiile mici sau medii din orice domeniu - de la productie pana la comert, au insa nevoie de servicii de transport marfa, asa ca cel mai simplu este sa apeleze la ajutor profesionist. O firma de acest profil poate oferi servicii dintre cele mai diverse - de la transport produse mai mici sau mai putine (sub forma de grupaj) pana la transporturi agabaritice sau ce necesita aprobari speciale.

Majoritatea companiilor care ofera astfel de servicii au in dotare si dube sau camioane mai mici, pe care le pot folosi atunci cand cerintele clientului nu implica transportul de marfuri grele sau numeroase.

Pentru marfurile mici se folosesc camioane, microbuze sau dube, iar pentru cele mari sunt utilizate camioanele cu gabarit mare, remorcile sau patformele. Daca lucrezi pe un santier,sau in agricultura si ai nevoie de utilaje de constructie sau agricole, vei fi nevoit sa apelezi la ajutorul unei astfel de firme pentru a le reloca, asa ca ai grija referitoare la colaboratori trebuie sa fie prioritara.

Transporturile agabaritice, cu masuri de siguranta sporite

Uneori este nevoie de ceva mai mult decat de niste trailere sau de remorci foarte mari. Vorbim aici de transporturi agabaritice si probabil ca am vazut cu totii la televizor reportaje de astfel de operatiuni. Cert este ca ele atrag foarte usor atentia, dar o fac pentru ca sunt evenimente rare, cu marfuri voluminoase, grele si bineinteles valoroase.

Turbinele eoliene, motoarele, barcile, silozurile, echipamentele navale sau cele de transport sunt unele dintre cele mai des intalnite marfuri care au nevoie de transporturi agabaritice. Desi nu foarte multe firme vor avea vreodata nevoie de asemenea utilaje, trebuie spus ca ele se desfasoara in conditii speciale. Este nevoie de aprobari de la primariile pe unde trece convoiul, uneori chiar de vehicule care sa il insoteasca si, cu siguranta, de cele mai mari si mai grele remorci pe care le are o firma. Acest transport agabaritic ajunge sa fie necesar pentru utilaje complexe, fara de care unele firme sau fabrici nu isi pot desfasura activitatile, astfel ca investitia este una obligatorie.

Flexibilitate, responsabilitate si preturi competitive, totul intern sau international

Atunci cand apelezi la serviciile unei firme de transport, se va semna si un contract intre cele doua parti. Astfel incat daca se intampla ceva cu marfa si aceasta ajunge deteriorata la destinatie, firma de transport este raspunzatoare si trebuie sa te despagubeasca. Orice firma serioasa de transport isi va indeamna clientii sa realizeze o asigurare inainte de a livra sau primi marfurile, mai ales daca ele sunt unele foarte valoroase.

O firma de transport profesionista isi va trata clientii cu cea mai mare responsabilitate. Soferii, dar si lucratorii care descarca produsele sunt profesionisti si stiu cum sa se descurce, chiar si cu marfurile fragile. Pretul se va calcula in functie de distanta, greutate, volum sau numarul de curse.

In ziua de astazi, o fima mare nu isi mai desfasoara activitatea doar la nivel national, ci trece de multe ori de granitele acesteia. Asadar, atunci cand iti alegi o firma de transport, ar trebui sa fii atent ca ea sa realizeze si transporturi internationale, nu doar unele interne.

In plus, acestea nici nu trebuie sa fie facute doar pentru firma ta. Multe transporturi functioneaza in regim de grupaj, adica o singura masina transporta marfurile de la mai multe firme. Este un sistem mai ieftin si preferat de cei care nu au nevoie de foarte mult spatiu pentru produsele lor si el poate sa fie folosit in egala masura pentru transporturile din tara sau pentru cele internationale. In plus, cum pretul se calculeaza in functie de volum, acesta este un alt motiv pentru care grupajul este preferat de multi.

Experienta face diferenta

Universal Spedition este una dintre cele mai vechi firme de transport profesionist din Romania si pune la dispozitia clientilor servicii extrem de variate. De asemenea, utilizeaza o logistica impresionanta, cu zeci de vehicule angajati, fiind echipata pentru a transporta aproape orice, de la marfuri de mici dimensiuni pana la transport utilaje voluminoase.

Daca esti managerul unei de firme care are nevoie de transporturi pentru primirea si livrarea marfurilor, trebuie sa ai grija cum iti alegi firma de transport, Universal Spedition fiind una dintre cele mai bune variante de luat in considerare.

Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
#transport agabaritic, #transport utilaje, #transport import export , #infrastructura