Aeroportul Otopeni, in top 3 la nivel european - A depasit un aeroport din Germania

Luni, 11 Mai 2015, ora 13:16
8344 citiri
Aeroportul Otopeni, in top 3 la nivel european - A depasit un aeroport din Germania

Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti se afla pe locul al treilea intr-un top european.

El a luat medalia de bronz in functie de cea mai mare crestere a traficului aerian in primul trimestru al anului 2015, la categoria 5 - 10 milioane de pasageri, arata clasamentul realizat de Airports Council International-Europe.

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com, pe podium se mai afla aeroporturile Milano Orio al Serio (Italia), Porto (Portugalia), iar Henri Coanda Bucuresti e urmat de Heraklion (Grecia) si Berlin Schonefeld (Germania).

Mai mult, aeroportul din tara noastra se afla si in topul aeroporturilor europene care au inregistrat cea mai mare crestere a traficului aerian in luna martie, pe locul al patrulea, in categoria 5 - 10 milioane de pasageri.

Aeroportul Otopeni, al patrulea in topul european privind cresterea traficului

Situatia la celelalte categorii

In primul trimestru din 2015, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri, clasamentul este: Madrid, Roma Fiumicino si Londra Gatwick, Barcelona, Istanbul Ataturk si Copenhaga.

La categoria 10 - 25 de milioane de pasageri, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Atena, Londra Stansted, Dublin, Istanbul Sabiha Gokcen si Lisabona, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri, clasamentul este: Chania (Grecia), Zadar (Croatia), Salonic (Grecia), Shannon (Irlanda), Santorini (Grecia).

Trafic aerian record la Henri Coanda

Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti a inregistrat, in primul trimestru al anului 2015, un trafic aerian record, de 1.808.332 pasageri si 21.532 miscari de aeronave (aterizari si decolari).

Un aeroport din Romania, ales aeroport de rezerva de catre Turkish Airlines

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul pasagerilor care au tranzitat AIHCB in primele trei luni din 2015 a inregistrat o crestere de 15,5%. Evolutia numarului de pasageri pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti devanseaza semnificativ tendinta generala de 5,2%, inregistrata la nivel european.

Aeroportul Henri Coanda a inregistrat, de asemenea, si o crestere a numarului de miscari de aeronave, depasind si la acest capitol trendul european, care a atins 1,6%. Astfel, in primele trei luni ale anului 2015, numarul miscarilor de aeronave pe AIHCB a crescut cu 12,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti opereaza in prezent 31 de companii aeriene, care transporta pasageri catre 70 de destinatii. In anul 2014, pe AIHCB au inceput sa opereze doua noi companii aeriene, Ryanair si Air Baltic.

Care este cea mai sigura companie aeriana din lume - situatia in Europa (Grafic)

C.P.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#aeroport Henri Coanda top european, #aeroport Henri Coanda trafic pasageri, #aeroport Bucuresti trafic pasageri , #infrastructura