Aproape 500 de km de autostrada sunt in constructie. Cati vor fi inaugurati in 2015

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 21:29
5557 citiri
Aproape 500 de km de autostrada sunt in constructie. Cati vor fi inaugurati in 2015

Aproape 500 de kilometri de autostrada se afla in faza de executie, iar anul viitor se vor finaliza mai multi decat in 2014, a declarat, marti, secretarul de stat al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura, Alexandru Nastase.

"Sunt in momentul de fata in faza de executie la autostrazi 493 de kilometri, finantati si din bugetul de stat si din fonduri nerambursabile. Ceea ce vreau sa va spun este ca finalizarea depinde de executia contractului in sine.

Deci, eu pot sa prevad ca se finalizeaza si pot sa am probleme, pot sa am contestatii, pot sa am intarzieri de lucrari si vom vedea. In principiu, avand in vedere ca anul acesta am finalizat destul de putini kilometri de autostrada, anul viitor se vor finaliza mult mai multi", a explicat Alexandru Nastase, care nu a avansat nicio cifra.

Intrebat de jurnalisti despre autostrada Comarnic - Brasov, Nastase a apreciat ca un contract de concesionare se va semna, probabil, anul viitor.

"CNADNR are un buget de 6,1 miliarde de lei. Pe partea de constructii de autostrazi sunt alocate 2,3 miliarde de lei. Asta inseamna bani si din bugetul de stat si din fonduri europene nerambursabile.

Pe variante de ocolire sunt alocati 724 milioane de lei, pe variante de reabilitare si modernizare drumuri nationale 2,236 miliarde de lei, pe programul de reabilitare poduri si pasaje 431 milioane de lei si alte cheltuieli de intretinere 426 milioane de lei", a spus Nastase.

Noi autostrazi in Romania? Ce vrea sa construiasca Guvernul cu bani de la UE

Bugetul pe 2015 al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a fost avizat, marti, cu 32 de voturi pentru si 9 voturi impotriva de comisiile reunite de specialitate din Camera Deputatilor si Senat.

Cele 92 de amendamente depuse la proiectul de buget pe 2015 al CNADNR au fost respinse de parlamentarii din Comisia pentru industrii si servicii si Comisia pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor, respectiv de cei din Comisia economica, industrii si servicii si din Comisia pentru privatizare si administrarea activelor statului din Senat.

Bugetul CNADNR pe 2015 are prevazuta o valoare de 6,11 miliarde de lei.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#km autostrada 2014, #kilometri autostrada 2014, #km autostrada 2015 , #infrastructura