Autostrada "blestemata", lasata in aer: Noi planuri pentru fluidizarea traficului pe Valea Prahovei

Miercuri, 18 Noiembrie 2015, ora 10:38
4866 citiri
Autostrada "blestemata", lasata in aer: Noi planuri pentru fluidizarea traficului pe Valea Prahovei
Foto: Arhiva Ziare.com

Autostrada Comarnic-Brasov pare a fi blestemata, avand in vedere ca au existat trei incercari nereusite de a atribui contractul, astfel ca oficialii romani iau in calcul si alte posibilitati de a fluidiza traficul de pe Valea Prahovei.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) ar putea opta pentru doua centuri ocolitoare, in Comarnic si Busteni.

Autostrada Comarnic-Brasov, reinviata: 10 oferte depuse pentru un lot

Potrivit informatiilor obtinute de Capital, varianta de ocolire pentru Comarnic a fost impartita in doua obiective, in prima faza fiind vorba de aproximativ 2,8 km de drum national, paralel cu DN1, dar de cealalta parte a caii ferate, in timp ce a doua faza a proiectului reprezinta constructia a doua pasaje inferioare pe varianta de ocolire Comarnic la magistrala CF 300 si DN 1.

Oficialii CNADNR au declarat ca pentru primul obiectiv s-au obtinut deja avizele consiliilor tehnico-economice din cadrul CNADNR si MT.

"In luna iulie a fost predat studiul de fezabilitate in forma finala. Se asteapta validarea documentatiei de catre Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice pentru demararea procedurii de achizitie publica aferenta lucrarilor de executie. Proiectarea dureaza 3 luni, lucrarile vor dura aproximativ 4 luni.

Lucrarile vor avea o garantie de 24 de luni. Cei aproximativ 3 km de centura, fara pasaje, costa 27,49 milioane de lei cu TVA din care constructia si montajul vor costa circa 25,85 milioane de lei cu TVA", arata datele furnizate de CNADNR.

Ponta a gasit vinovatii: Politicienii, responsabili pentru esuarea proiectului de concesiune Comarnic-Brasov

Similar, centura de ocolire a orasului Busteni va avea cam 3 km si lucrarile ar putea demara la finalul anului. De asemenea, proiectul a fost impartit in doua, iar un kilometru de sosea ar urma sa coste cam 20,8 milioane de lei.

Insa in ce stadiu se afla?

Potrivit CNADNR, momentan se asteapta validarea documentatiei si se asteapta avizul Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor.

Lucrarile variantei de ocolire Busteni incep in apropiere de fosta fabrica de hartie, iar orasul va fi ocolit pe la est.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#centuri ocolitoare Comarnic Busteni, #centura ocolitoare Comarnic, #centura ocolitoare Busteni , #infrastructura