Autostrada Deva - Orastie, inaugurata de Sova la doi ani de la inceperea lucrarilor

Joi, 30 Mai 2013, ora 16:30
2572 citiri
Autostrada Deva - Orastie, inaugurata de Sova la doi ani de la inceperea lucrarilor
Foto: gov.ro

Tronsonul de autostrada Deva - Orastie devine functional in intregime, incepand de joi dupa-amiaza, cand va fi inaugurat segmentul dintre Simeria si podul din localitatea Gelmar, ultimul din acest proiect de infrastructura la care lucrarile au inceput in urma cu doi ani.

La eveniment este asteptat ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova.

Odata cu finalizarea segmentului de autostrada dintre Simeria si Gelmar se incheie lucrarile la tronsonul Deva - Orastie, investitie ce a fost finantata in baza Programului ISPA al Uniunii Europene.

Autostrada face parte din Coridorul 4 Pan European, Nadlac - Constanta, si are o lungime de 32,5 kilometri. Primii 15 kilometri au fost dati in folosinta in decembrie 2012, intre localitatile Deva si Simeria.

Accesul pe sectorul de autostrada se face pe la podul din localitatea Soimus, pentru autovehiculele care vin de la Arad, si la nodul rutier din Simeria Veche, la intersectia cu DN 66 Simeria - Petrosani. Autovehiculele care vin dinspre Alba Iulia spre Deva pot intra pe autostrada pe la podul din zona localitatii Gelmar, inainte de Orastie.

Constructia sectorului de autostrada Deva - Orastie se constituie si ca o premiera, aici fiind realizat cel mai lung pod rutier peste un curs de apa din Romania, dupa anul 1989. Este vorba de podul peste raul Mures, in zona localitatii Uroi, care masoara 720 de metri lungime.

Tronsonul de autostrada Deva - Orastie mai cuprinde 21 de poduri si pasaje, pe o lungime de 18 kilometri fiind amplasate panouri antifonice.

Autostrada va prelua traficul greu de pe DN7 Sibiu - Deva - Arad si va functiona ca o centura ocolitoare a oraselor Deva, Simeria si Orastie.

Investitia este in valoare de 195 de milioane de euro si este finantata prin Programul ISPA al Uniunii Europene si de Guvern. Valoarea fondurilor alocate de Comisia Europeana este de 108,5 milioane de euro, iar 86,4 milioane de euro reprezinta contributia Executivului roman.

Constructia proiectului a fost castigata de Asocierea Strabag SRL-Straco SRL.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#inaugurare autostrada Deva Orastie, #inaugurare tronson Deva Orastie, #autostrada Deva Orastie , #infrastructura
Comentarii
Poza MUCALITUL
MUCALITUL
rank 5
Asta inseama un cost de 6,5 milioane euro pe km.