Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Autostrada Deva - Simeria, deschisa circulatiei

Sambata, 22 Decembrie 2012, ora 10:29
4970 citiri
Autostrada Deva - Simeria, deschisa circulatiei
Foto: Antena 3

O prima portiune din autostrada Transilvania, respectiv tronsonul Deva-Simeria, care traverseaza judetul Hunedoara, a fost deschisa circulatiei la sfarsitul acestei saptamani, momentul fiind unul discret, fara discursuri sau taieri de panglica.

Traficul rutier pe sectiunea Deva-Simeria a fost testat de reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), constructorii lotului variantei de ocolire, reprezentanti ai Inspectoratului de Politie Judetean si diverse oficialitati din judet, dupa care tronsonul a fost deschis tuturor participantilor la trafic.

Acest tronson are o lungime de aproximativ 15 kilometri, cu cate doua benzi pe sens, este prevazut cu zece poduri si pasaje, la care se adauga si cel mai lung pod din Romania, cel peste raul Mures de 720 de metri.

Tronsonul trebuia dat in folosinta in luna aprilie 2013, dar lucrarile au fost finalizate mai repede. Constructorul spera ca, in aprilie, sa finalizeze lucrarile si la lotul Simeria-Orastie.

Lucrarile la aceasta autostrada sunt realizate de asocierea Strabag (Austria) - Straco (Romania), valoarea contractului de executie fiind de 178 de milioane de euro, din care 133,5 milioane din fonduri UE prin programul ISPA si restul de 44,5 milioane de euro de la bugetul de stat.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#autostrada Deva Simeria deschidere , #infrastructura