Autostrada Nadlac - Arad se va construi la pret dublu

Luni, 13 Decembrie 2010, ora 13:31
3056 citiri
Autostrada Nadlac - Arad se va construi la pret dublu

Valoarea proiectului privind constructia tronsonului de Autostrada Nadlac - Arad, cu o lungime de 38,8 km, a crescut peste noapte cu 83 milioane de euro fata de estimarile initiale ale CNADNR, ajungand la 230 milioane de euro fara TVA.

Astfel, costul constructiei unui singur kilometru depaseste suma de 7,3 milioane de euro cu TVA, conform calculelor Financiarul.

Comparativ cu pretul Autostrazii Bucuresti - Cernavoda, pretul tronsonului in cauza este mai mult decat dublu, si asta desi zona dintre Arad si Nadlac este una de campie, cu un relief extrem de facil.

CNADNR asteapta oferte pentru constructia tronsonului pana pe data de 14 februarie 2011. Timpul pentru realizarea autostrazii este de 30 de luni, iar contractul va fi impartit in doua loturi, unul de 22,2 km, al doilea de 16,6 km.

Analizand datele problemei, se observa ca, in cazul primului lot, urmeaza sa construiasca lunar 740 de metri de autostrada, iar in cazul celui de-al doilea tronson, cu aproape 200 de metri mai putin.

Proiectul va fi finantat in proportie de 85% de Uniunea Europeana prin Fonduri de Coeziune si 15% de Guvern. Contractul va fi adjudecat prin licitatie deschisa, criteriile de atribuire fiind pretul ofertei (30%) si propunerea tehnica (70%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#autostrada Nadlac Arad, #costuri autostrada, #pret autostrada , #infrastructura