Cand va ajunge la Metrorex primul tren comandat de la compania care a facut metroul din Washington

Marti, 27 Octombrie 2015, ora 18:19
2891 citiri
Cand va ajunge la Metrorex primul tren comandat de la compania care a facut metroul din Washington
Foto: Arhiva Ziare.com

Compania spaniola CAF va livra, la jumatatea lunii noiembrie, cu o luna si jumatate inainte de termenul stabilit in contract, primul tren din seria de opt trenuri suplimentare comandate de Metrorex.

"Primul tren va ajunge la Bucuresti la mai putin de un an de la semnarea contractului cu Metrorex, care stipuleaza un termen de 15 luni pentru procesul de proiectare, productie, verificare si receptie finala ale primului tren", se mentioneaza intr-un comunicat al Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF).

Acesta precizeaza ca firma spaniola "va continua ritmul accelerat de productie", astfel incat, pana la sfarsitul anului, inca doua noi trenuri sa fie livrate catre Metrorex.

"Ma bucur sa anunt ca, in urma eforturilor derulate de CAF pentru a accelera calendarul de livrare catre Metrorex, primul tren din seria de 8 noi garnituri pentru Bucuresti este pregatit de livrare. Un al doilea vehicul a fost, de asemenea, testat sub supravegherea oficialilor Metrorex la unitatea CAF din Spania, trecand cu succes toate probele din fabrica si primind certificatul provizoriu de receptie.

Urmeaza ca, in cel mai scurt timp, sa asiguram transportul primului tren catre Romania, astfel incat el sa ajunga in depoul Metrorex in prima jumatate a lunii noiembrie", a declarat Antonio Campos, CAF Area Director International Business Department.

Noile trenuri produse de CAF pentru Bucuresti au fost achizitionate in baza unui contract semnat cu Metrorex in noiembrie 2014. Trenurile sunt dotate cu sisteme automate de protectie si operare de ultima generatie.

Metrorex va primi anul viitor 16 metrouri din Spania

In 2014, CAF a avut o cifra de afaceri de 1,5 miliarde de euro si un portofoliu de comenzi in executie de aproximativ 5,3 miliarde de euro. Compania, cu sediul central in orasul Beasain, Guipuzcoa (Tara Bascilor, Spania), este listata la Bursa din Madrid.

Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles produce trenuri de mare viteza (Oaris), trenuri regionale, trenuri suburbane, metrouri, tramvaie (Urbos), metrouri usoare, tramvaie-tren si locomotive.

Printre cele mai notabile proiecte ale CAF se numara trenul expres suburban catre Heathrow (principalul aeroport din Londra, Anglia), metroul din Washington DC, metroul din Bruxelles, tramvaiul din Stockholm, metroul din Helsinki, trenuri de mare viteza pentru RENFE, caile ferate din Spania, metroul din Roma, tramvaiul din Zaragoza, metroul din Madrid, trenurile de la aeroportul din Hong Kong - Linia Expres a Aeroportului, metroul din Hong Kong etc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Metrorex trenuri CAF, #metrou CAF, #metrorex trenuri companie spania, #Metrorex trenuri nou, #metrou nou , #infrastructura