China a testat cea mai lunga linie feroviara de mare viteza din lume

Luni, 24 Decembrie 2012, ora 14:46
3058 citiri
China a testat cea mai lunga linie feroviara de mare viteza din lume
Foto: Bloomberg

China a testat cea mai lunga linie feroviara din lume pentru trenurile de mare viteza, cu o lungime de 2.298 de kilometri, care urmeaza sa fie inaugurata pentru pasageri peste doua zile.

Trenurile - sageata circula intre Beijing si orasul Guangzhou din sudul Chinei si pot atinge viteza de 300 km/h, potrivit agentiei chineze oficiale de presa Xinhua, citata de Bloomberg.

Noua linie ferata va reduce timpul de calatorie cu trenul din Beijing la Pearl River Delta cu aproximativ opt ore din cele 24 de ore necesare in prezent.

China accelereaza din nou investitiile in cai ferate dupa ce a introdus noi masuri de siguranta in urma accidentului feroviar din iulie 2011, din localitatea Wenzhouin, in care au fost implicate doua trenuri de mare viteza si care s-a soldat cu moartea a 40 de persoane.

Autoritatile chineze intentioneaza sa extinda linia de mare viteza pana in Hong Kong. Aceasta poate reprezenta un concurent important pentru operatorii de zboruri regionale China Souther Airlines si Air China.

Un bilet la clasa a doua pe noua linie, care trece prin orase mari din China, precum Zhengzhou, Wuhan si Changsha, costa 865 de yuani (aproximativ 139 de dolari), in timp ce contra-costul unei calatorii la clasa intai se ridica la 1.388 yuani (circa 223 de dolari)

Autoritatile nu au publicat date cu privire la valoarea totala a investitiei. Totusi, sectiunea Wuhan-Guangzhou, care are o lungime de 1.069 kilometri si a fost finalizata cu un an in urma, a costat 116,6 miliarde yuani, echivalentul a 18,7 miliarde de dolari.

De asemenea, costurile pentru o alta linie feroviara de mare viteza din China, dintre Beijing si Shanghai, cu o lungime de 1.318 kilometri, operationala din iunie 2011 s-au ridicat la 220,9 miliarde yuani, respectiv 35,4 miliarde dolari.

China a majorat investitiile publice alocate infrastructurii la 516 miliarde (82,7 miliarde de dolari) de yuani in 2012, de la 406 de miliarde de yuani (65,1 miliarde de dolari) la inceputul anului.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#China test linie feroviara, #cea mai lunga linie feroviara, #trenuri viteza China , #infrastructura