Primul pas pentru o cale ferata de mare viteza in Romania

Marti, 25 Martie 2014, ora 12:19
3946 citiri
Primul pas pentru o cale ferata de mare viteza in Romania

China a demarat procedurile pentru demararea lucrarilor la trenul de mare viteza, care ar urma sa lege vestul tarii de Constanta.

Mai exact, vicepremierul Liviu Dragnea, aflat la Beijing, a semnat un memorandum cu vicepresedintele Comisiei Nationale pentru Reforma si Dezvoltare a Chinei referitor la primul pas al acestui proiect.

Astfel, chinezii vor putea demara analizele tehnice premergatoare liniei feroviare de mare viteza Constanta - Bucuresti si modernizarii inelului feroviar Bucuresti, informeaza Mediafax.

Analizele tehnice vor fi efectuate gratuit de tara asiatica, iar in document nu se face nicio referire la modernizarea caii ferate care leaga nordul si sudul Romaniei.

Memorandumul a fost semnat la insistentele vicepremierului Liviu Dragnea, care l-a rugat pe pe omologul sau chinez, Zhang Gaoli, sa urgenteze proiectul.

La finalul lunii noiembrie, ministrul Transporturilor de atunci, Ramona Manescu, a precizat ca unul dintre proiectele in care chinezii ar putea investi in Romania este linia feroviara de mare viteza care sa lege vestul tarii de Constanta.

China ar putea construi o linie feroviara de mare viteza in Romania

Prima data ar fi construit tronsonul Bucuresti - Constanta, urmat de centura feroviara a Capitalei. Realizarea acestei linii ar costa 11 miliarde de euro, dupa cum a declarat Ramona Manescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#China linie viteza Romania, #China tren viteza Romania, #tren viteza Constanta , #infrastructura