Chinezii vor sa construiasca drumuri in Romania

Sambata, 23 Noiembrie 2013, ora 10:09
3573 citiri
Chinezii vor sa construiasca drumuri in Romania
Foto: Arhiva

Premierul chinez ar urma sa semneze o serie de acorduri importante pentru economie cu prilejul vizitei sale in Romania.

Potrivit China Daily, premierul Li Keqiang urmeaza sa negocieze extinderea intreprinderilor chineze in Europa Centrala si de Est, in domenii precum infrastructura, productia de hidro energie si energia nucleara.

Omologul chinez al lui Victor Ponta se va afla in Romania in perioada 25 - 27 noiembrie, cand va fi prezent la o reuniune a liderilor din Europa de Est si Centrala.

Diplomat european: Vizita premierului chinez in Romania, o strategie de "divide et impera"

Vice-ministrul chinez de Externe, Song Tao, a spus ca premierul Li va profita de cele trei zile de deplasare pentru a vizita tarile din regiune. Presa chineza noteaza ca el este primul premier care efectueaza o vizita de lucru in Romania in ultimele doua decenii.

Schimburile comerciale dintre China si tarile central-est europene au ajuns la 52,1 miliarde de dolari in primele zece luni ale anului. Legaturile comerciale dintre Romania si China au ajuns la o cifra de 3,3 miliarde de dolari in aceeasi perioada, potrivit ministerului chinez al Comertului.

Ponta, interviu pentru Xinhua: Vizita premierului chinez este istorica, va intari relatiile dintre cele doua tari

Seria de intalniri dintre China si liderii a 16 tari europene va avea ca prioritate discutiile despre investitiile in infrastructura. Presa chineza noteaza ca ar putea fi negociate o serie de proiecte precum constructia de autostrazi si centrale electrice de catre chinezi in tara noastra. Totodata, chinezii intentioneaza sa extinde importurile de lapte si produse agricole din Romania.

Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu agentiei chineze de stiri Xinhua, in care a vorbit despre vizita pe care Li Keqiang o va face in Romania si a apreciat ca aceasta intrevedere este una istorica pentru tara noastra.

Seful Executivului roman crede ca vizita omologului sau chinez in Romania, precum si intalnirea lui cu liderii din tarile din zona vor intari si mai mult relatiile de cooperare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#vizita premier China Romania, #vizita Li Keqiang Europa , #infrastructura