Ziare.com

Complexul Energetic Hunedoara a fost infiintat

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 23:44

   

Complexul Energetic Hunedoara a fost infiintat
Complexul Energetic Hunedoara a luat fiinta miercuri. Responsabilii in acest domeniu au semnat actul de infiintare in 26 septembrie, acesta fiind primul pas in constituirea viitorului colos energetic ce va cuprinde minele viabile si cele doua termocentrale din Hunedoara.

"Complexul Energetic Hunedoara este pe calea cea buna. Astazi, miercuri, Complexul a luat nastere, prin fuziunea initial a celor doua termocentrale Mintia si Paroseni. Este azi un punct de unde pornim si pana in data de 31 ianuarie intra in aceasta structura si cele 4 mine viabile", a declarat in cadrul unei conferinte de presa Cristian Resmerita, deputat in colegiul de Vest al Vaii Jiului.

Sediul viitorului Complex Energetic Hunedoara va ramane la Paroseni, iar minele viabile nu mai au nici datoriile istorice.

"Am reusit sa scapam minele viabile, Lupeni, Vulcan, Livezeni si Lonea de datoriile istorice, printr-o legatura intre AVAS si ANAF, iar acum este momentul sa-i dam Complexului Energetic o sansa de a deveni viabil si a se dezvolta", a mai adaugat Resmerita.

Complexul Energetic Hunedoara va functiona ca un tot unitar, iar minele din Valea Jiului vor livra carbune catre termocentralele Mintia si Paroseni.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2449 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Frica păzeste bostănăria!

Vine DDD!

 

Un HOLDIHG energetic bine structurt. Viata lunga le urez.

.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor