Constructia autostrazii Comarnic-Brasov, la mana chinezilor

Vineri, 28 Decembrie 2012, ora 13:59
4359 citiri
Constructia autostrazii Comarnic-Brasov, la mana chinezilor
Foto:casasfatului.ro

La numai zece zile de la anuntarea licitatiei pentru autostrada Comarnic-Brasov, o firma din China a blocat licitatia.

Anuntul de concesionare a fost publicat in SEAP pe 8 decembrie 2012, iar pe 19 decembrie, compania China Communications Construction Company Limited, cu sediul in Beijing, a contestat la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) fisa de date a achizitiei si a solicitat suspendarea procedurii, informeaza Buna ziua, Brasov!.

Candidaturile pentru licitatie urmau sa fie primite pana pe 29 ianuarie 2013.

Autostrada Comarnic-Brasov este inclusa in programul de guvernare al Cabinetului Ponta si ar urma sa fie prima autostrada din Romania construita in sistem de parteneriat public-privat. Contractul de concesiune pentru executia, exploatarea si intretinerea autostrazii Comarnic-Brasov se ridica la 5,3 miliarde de lei, pentru autostrada de 58 de kilometri, potrivit anuntului de concesionare publicat in SEAP. Pretul ofertei urma sa cantareasca in proportie de 75% in decizia de atribuire a contractului, potrivit anuntului de concesionare.

Este a doua tentativa a Guvernului de la Bucuresti de a construi acest tronson de autostrada, dupa ce contractul de 4,7 miliarde de euro semnat cu consortiul Vinci-Aktor, a cazut in aprilie 2010 dupa ce fusese atribuit la sfarsitul lui 2009.

Communications Construction Company Limited este cea mai mare firma de infrastructura din China continentala listata la bursa, si este detinuta de stat.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#autostrada comarnic brasov chinezi , #infrastructura