Director Transelectrica: 2011 aduce multe provocari

Luni, 15 Noiembrie 2010, ora 19:44
1152 citiri
Director Transelectrica: 2011 aduce multe provocari
Foto: Arhiva

Stelian Gal, numit din nou la conducerea transportatorului national de electricitate Transelectrica, a declarat ca anul 2011 ne va pune in fata multor provocari si ca este extrem de important sa gaseasca resursele financiare pentru finantarea investitiilor majore de infrastructura.

"Anul 2011 va fi un an care ne va pune in fata multor provocari. Este extrem de important sa identificam resursele financiare necesare pentru finantarea investitiilor majore de infrastructura, sa implementam proiectele de interes national si cu impact transfrontalier. Consolidarea infrastructrii critice de transport al energiei electrice si a interconexiunilor sistemelor electroenergetice este o conditie esentiala prentru dezvoltarea eficienta a pietelor de electricitate", a declarat Stelian Gal.

Acesta se declara totodata extrem de onorat sa conduca din nou destinele Transelectrica, "ce detine pe langa valori materiale si cea mai importanta zestre, si anume oamenii ei".

Stelian Alexandru Gal este din 15 noiembrie 2010 director general al companiei nationale de transport al energiei electriceTranselectrica SA, inlocuindu-l pe Adrian Baicusi (care fusese numit in 16 ianuarie 2009 la conducerea companiei). Stelian Gal a mai fost director general al Transelectrica in perioada 2005-2009, director al Sucursalei de Transport Sibiu (2002-2005, 2009 -noiembrie 2010), director general adjunct Transelectrica (2000-2002), directorul Sucursalei de Transport (1998 - 2000), director tehnic al Sucursalei de Transport si DistributieSibiu (1990-1998).

Transelectrica este Operatorul de Transport si de Sistem din Romania care gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care cuprinde 78 statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA, si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220, 400kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. Transelectrica este listata la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti cu simbolul TEL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
#Transelectrica criza, #Transelectrica infrastructura, #Transelectrica fonduri , #infrastructura