Doua autostrazi din Romania, fara benzinarii si magazine, la 2 ani de la inaugurare

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 12:25
3432 citiri
Doua autostrazi din Romania, fara benzinarii si magazine, la 2 ani de la inaugurare

Soferii care merg pe autostrazile Bucuresti-Ploiesti si Cernavoda-Medgidia-Constanta nu au unde sa alimenteze masinile.

Mai mult, la doi ani de la inaugurare, pe aceste sosele de mare viteza, care au impreuna 250 de km, nu exista nici spatii comerciale.

Anca Boagiu, despre autostrazile Romaniei si pericolele pentru soferi: Riscul e mare, nu ne putem juca! Interviu video

Situatia este valabila si pentru tronsoanele inaugurate in 2013, precum Deva-Orastie, Orastie-Sibiu sau Timisoara-Lugoj, scrie Ziarul Financiar.

In replica, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) sustine ca a incheiat luna trecuta un contract de consultanta "privind elaborarea documentatiei de atribuire in vederea initierii procedurii de achizitie publica a contractelor de concesiune a spatiilor de servicii aflate pe cateva tronsoane de autostrada", insa nu a dezvaluit numele firmei castigatoare.

Adio autostrazi, bun venit drumuri expres (Foto)

Pe de alta parte, in ciuda faptului ca exista indicatoare care anunta ca telefoanele pentru urgente trebuie sa existe la fiecare kilometru, acestea nu sunt inca montate.

Bun venit drumuri expres

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a prezantat un Master Plan in domeniul infrastructurii, care prevede constructia a 656 de kilometri de autostrada, la care se vor adauga 2.226 de kilometri de drumuri expres.

Insa Anca Boagiu, care a ocupat acest post in timpul Guvernului Boc, a precizat ca inlocuirea autostrazilor cu drumuri expres reprezinta o miscare gresita.

"Drumul expres e cu un metru si jumatate mai ingust decat un tronson de autostrada. E un drum cu restrictii de viteza. In cazul autostrazilor, ai o reglementare foarte precisa privind strapungerile, in ce conditii se poate intersecta.

Cu drumul expres se poate intersecta orice, se fac semafoare, sensuri giratorii. E clar ca se reduce viteza de transport si cresc riscurile din trafic. (...) In conditii de drum expres, riscul de acrosare e mare. Nu ne putem juca", a explicat Anca Boagiu intr-un interviu acordat Ziare.com.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#lipsa benzinarii autostrazi, #benzinarii autostrazi , #infrastructura