Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Drumul spre Voineasa va fi reabilitat din primavara

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 10:16
2564 citiri
Drumul spre Voineasa va fi reabilitat din primavara
Foto: Ziare.com/Marius Mitrache

Drumul care leaga Valea Jiului de Valcea va intra in reabilitare din primavara. Asta dupa ce traficul din zona a crescut simtitor in ultima perioada, imediat ce a fost deschisa cea mai noua statiune de munte de la Voineasa, Transalpina Ski Resort.

Primarul din Petrila, Ilie Paducel, a dat asigurari ca in primavara incep lucrarile si ca, din punctul de vedere al celor din Valea Jiului, o portiune a fost deja reabilitata.

"De aproximativ 4 ani de zile tot discutam de acest drum. Am reusit, acum 3 ani, sa obtinem aproximativ 30 de miliarde de lei vechi, bani cu care s-au facut, prin Agentia Nationala de Drumuri, niste reparatii in zona respectiva.

Si acum tin legatura cu cei de la Drumurile Nationale Craiova si chiar acum doua zile am luat legatura cu ei. M-au asigurat ca in primavara anului 2013 vor semna contractul si vor incepe lucrarile de reparare si modernizare a acestui drum", a spus Ilie Paducel, primar al orasului Petrila.

Drumul spre Voineasa este considerat drum national si lucrarile vor avea in vedere realizarea unei cai de rulare cu doua benzi, rigole si parapeti.

Suma pentru care a fost licitata lucrarea se ridica la 11,5 milioane de euro si noua cale rutiera va deschide drumul turistilor care vin la munte.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#drum Voineasa reparat, #infrastructura rutiera Romania, #Transalpina Ski drum reparat , #infrastructura