Ziare.com

Dupa 2 ani de contestatii, contractul de 92 de milioane de lei pentru pasajul de la Domnesti a fost castigat de aceleasi firme

Marti, 28 Februarie 2017, ora 22:49

   

Dupa 2 ani de contestatii, contractul de 92 de milioane de lei pentru pasajul de la Domnesti a fost castigat de aceleasi firme
Pasajul rutier Domnesti, cu o valoare de 91,552 lei, fara TVA, va fi proiectat si executat de asocierea firmelor Straco Grup-Comnord-Specialist Consulting, care a castigat din nou contractul, informeaza, marti, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere din Romania (CNAIR).

"Astazi, 28.02.2017 a fost comunicat rezultatul procedurii de achizitie publica (licitatie deschisa), pentru atribuirea contractului avand ca obiect 'Proiectare si executie Pasaj Suprateran pe DJ 602, Centura Bucuresti - Domnesti'.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, in urma reevaluarii ofertelor conform Hotararii Civile nr. 3911/2016 din data de 05.08.2016, a comunicat castigatoare oferta depusa de Asocierea SC Straco Grup SRL - SC Comnord SA - SC Specialist Consulting SRL", a precizat CNAIR.

Valoarea ofertei castigatoare este de 91.552.381,90 lei, fara TVA, care include si procentul de diverse si neprevazute de 10%, reprezentand valoarea de 8.123.476,10 lei.

Doi ani de contestatii

In data de 18 martie 2015, CNADNR a initiat procedura de achizitie publica (licitatie deschisa) pentru incheiere contractului "Proiectare si executie Pasaj Suprateran pe DJ602 Centura Bucuresti - Domnesti".

Deschiderea celor 11 oferte depuse a avut loc in data de 30 iulie 2015. Urmare a evaluarii ofertelor depuse, comisia de evaluare a intocmit raportul procedurii, inregistrat in data de 29 octombrie 2015, prin care declara oferta castigatoare cea depusa de Asocierea SC Straco Grup SRL - SC Comnord SA - SC Specialist Consult SRL.

SC Drumuri si Poduri Gheorghieni SRL si SC Astaldi SPA, lider al Asocierii Astaldi SpA - Astalrom SA, au formulat contestatii impotriva rezultatului procedurii catre CNSC.

Comisia de evaluare a formulat puncte de vedere la contestatiile depuse si a considerat argumentele aduse de cele doua firme ca fiind neintemeiate.

In data de 28 decembrie 2015, Asocierea SC Astaldi - Astalrom SA si SC Drumuri si Poduri Gheorghieni SRL au depus recurs la Curtea de Apel Bucuresti, fiind nemultumite de decizia CNSC.

In data de 8 martie 2016, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererile de recurs ale ambilor contestatari.

In urma reevaluarii ofertelor depuse, in data de 6 mai 2016, a fost desemnata castigatoare aceeasi asociere ca si in prima faza a licitatiei.

Ulterior, societatile Drumuri si Poduri Gheorgheni si Asocierea Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro Spa - Itinera Spa - Expresconstruct Tys SRL - Viadesign RRL au contestat licitatia deschisa organizata pentru atribuirea contractului.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3382 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Și cine suportă pagubele pentru intarzieri? Carcotașii, care au for

mulat contestațiile, cei care au dat termenele cu lunile de zile sau cei care au făcut codurile de le permit?

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor