Firea incearca sa blocheze mega-protestul motorizat? Manifestantii nu mai au voie sa stationeze in Piata Victoriei

Sambata, 19 Mai 2018, ora 13:40
24452 citiri
Firea incearca sa blocheze mega-protestul motorizat? Manifestantii nu mai au voie sa stationeze in Piata Victoriei
Foto: Facebook/Impreuna pentru A8

Sute de protestatari vin in Capitala din orasele Moldovei cu masini, tiruri, camioane si motociclete, dar acestia nu mai au voie sa stationeze in Piata Victoriei.

Potrivit informatiilor obtinute de Ziare.com de la organizatori, acestia au fost informati vineri de catre reprezentantii Primariei Capitalei despre o schimbare de plan.

Mai concret, au fost anuntati ca, in fapt, nu au voie sa stationeze in fata cladirii Guvernului, asa cum si-au propus initial. Motivul? In Piata Victoriei ar fi un alt eveniment in intervalul orar respectiv.

Dar acest lucru nu i-a facut sa dea inapoi: "Vom merge oricum in Piata Victoriei, o tranzitam, fara sa ne oprim!", ne-au declarat reprezentantii uneia dintre asociatiile organizatoare, "Impreuna pentru A8", care posteaza clipuri si fotografii pe pagina de Facebook de pe traseu.

Protestatarii au pornit de sambata de dimineata din Iasi si trec prin Vaslui, Neamt, Bacau, Suceava, Botosani, Galati si Braila, Hargita si Mures.

"Ne vom intalni cu totii la Tisita, unde estimam ca vor fi circa 1.000 soferi, cu autovehicule diverse, de la tiruri si autocare, la masini mici si motociclete. De la Tisita, urmeaza sa plecam spre Capitala. Cel mai probabil, in Piata Victoriei vom ajunge peste 500 de masini. Stiu ca vom aglomera, dar e singura cale care ne-a ramas pentru a atrage atentia asupra acestei probleme care afecteaza nu doar Moldova, ci intreaga economie romaneasca.

Noi estimam ca vom fi in Piata Victoriei la orele 17:00 - 18:00. Ora exacta va depinde, insa, de modul in care vom putea trece podul de la Maracineni. In plus, viteza de deplsare va fi data de masinele cu girofar care vor merge in fata si in spatele coloanei. Avem asistenta Politiei si vom imparti fiecarui participant regulamentul de participare la protest, ca sa ne asiguram ca toate lumea stie ce are de facut si se comporta civilizat", a declarat vineri pentru Ziare.com Ionel Apostol, unul dintre organizatorii protestului.

Initiatorii manifestatiei, asociatiile "Impreuna pentru A8" si "Moldova vrea autostrada", au trimis un set de solicitari catre Guvern. Ei vor termene clare pentru realizarea autostrazilor A7 si A8, dar si infiintarea unui Departament pentru Infrastructura in Moldova care sa fie in subordinea directa a prim-ministrului.

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#protest masini Bucuresti, #protest masini Piata Victoriei , #infrastructura