Glume in Ministerul Transporturilor: La fotbal, la politica si la Master Plan se pricepe toata lumea

Joi, 23 Iulie 2015, ora 14:54
5104 citiri
Glume in Ministerul Transporturilor: La fotbal, la politica si la Master Plan se pricepe toata lumea
Foto: Arhiva Ziare.com

Reabilitarea cailor ferate este o problema majora a transportului feroviar, iar modernizarea a 4.000 km de cale ferata in perioada 2015-2030, propusa in Master Planul General pentru Transport, este mult, dar nu si suficient, a declarat Robert Dobre, consilier superior in Ministerul Transporturilor.

"Reabilitarea cailor ferate este o problema foarte mare, dar nu singura a transportului feroviar. De multe ori am zis ca infrastructura, calea de rulare este problema transportului feroviar. Ne dam seama insa cand avem doua cai ferate reabilitate ca trecem la un alt nivel, la problema materialului rulant.

Si pe Bucuresti-Constanta, unde vorbim de o cale ferata modernizata, avem deja aceasta problema, pentru elementele de tractiune si pentru vagoane. Deja trebuie sa anticipam urmatorii pasi, lucru pe care Master Planul l-a facut. Vorbim de reabilitarea a 4.000 de km de cale ferata, ceea ce este foarte mult, daca privim in urma, dar nu este insa suficient", a declarat joi Dobre la conferinta Mediafax Talks About Transport&Logistics.

In cei 4.000 de km sunt inclusi si 1.000 de km de cale ferata cu viteza sporita, orar cadentat si servicii feroviare.

Oficialul a mentionat totodata ca Master Planul a fost bine primit la Comisia Europeana.

"Au mai fost niste clarificari pe care le-am facut in sedinta tehnica din 1 iulie. Pentru prima data, Comisia Europeana a spus ca nu mai are niciun comentariu (referitor la Master Plan - n.r.). In fond nu va fi o aprobare a Master Planului, CE va spune ca nu mai are nicio observatie, deci ca suntem eligibili pentru fondurile pentru aceste proiecte.

Documentul se afla la Bruxelles, este in forma agreata cu Comisia Europeana in baza tuturor intalnirilor. A durat un pic pentru ca toate observatiile acestea din ultimele luni au trebuit integrate acolo unde isi au locul, vorbim de un document de 1.400 de pagini, destul de greoi si la propriu si la figurat", a spus Dobre.

El a afirmat ca, in total, s-au primit 80 de observatii pentru Master Plan, iar cele mai multe au vizat viitoarea autostrada Sibiu-Pitesti.

"Noi glumim in Ministerul Transporturilor, ca la fotbal, la politica si la Master Plan se pricepe toata lumea. In urma celor cinci dezbateri publice, Master Planul a suferit foarte multe modificari. A fost o munca anevoioasa", a adaugat Dobre.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Master Plan transporturi modernizare cai ferate, #transport tren master plan , #infrastructura
Comentarii