Inca un tronson din Autostrada Soarelui, dat in folosinta in iulie

Joi, 19 Mai 2011, ora 17:37
3211 citiri
Inca un tronson din Autostrada Soarelui, dat in folosinta in iulie

Incepand din luna iulie, soferii vor putea circula pe o banda pe sens pe tronsonul Basarab-Constanta al Autostrazii Soarelui si pe centura ocolitoare a orasului Constanta, a anuntat, joi, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, dupa o vizita la Facultatea de Constructii din Bucuresti.

"Din punctul nostru de vedere este o mare realizare fata de anul trecut. Si ce este cel mai important este ca vom scoate traficul greu din Constanta pe centura", a spus Boagiu, citata de Mediafax.

Sectorul Basarab-Constanta face parte din tronsonul Medgidia-Constanta, unde lucreaza companiile Astaldi si Max Boegl, pentru 211 milioane de euro asigurati de Banca Europeana pentru Investitii si bugetul de stat.

Autostrada Soarelui este realizata pe tronsonul Bucuresti-Cernavoda. Lucrarile pentru finalizarea autostrazii au fost impartite in doua sectoare, respectiv Cernavoda-Medgidia si Medgidia-Constanta.

Contractul pentru segmentul Cernavoda-Medgidia a fost atribuit companiei franceze Colas, insa Ministerul Transporturilor a reziliat contractul in luna aprilie. Principalul motivul al rezilierii contractului a fost o solicitare a companiei Colas prin care cerea suplimentarea valorii contractului cu opt milioane de euro intrucat traseul autostrazii a fost schimbat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#drum mare, #drum Basarabi Constanta, #centura Constanta, #Autostrada Soarelui Constanta , #infrastructura