Ministrul Transporturilor vrea ca autostrada Pitesti-Sibiu sa fie gata mai devreme: Speram, dar nu promitem nimic (Video)

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 20:40
3983 citiri
Ministrul Transporturilor vrea ca autostrada Pitesti-Sibiu sa fie gata mai devreme: Speram, dar nu promitem nimic (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Dan Costescu, ministrul Transporturilor, a declarat joi, ca ar vrea devansarea termenului de finalizare pentru lucrarile de pe autostrada Pitesti- Sibiu, in cazul carora santierul nu a fost deschis inca si care are termenul de finalizare 2021.

"Pentru aceasta autostrada termenul de finalizare este 2021. Pentru bucata pe care suntem acum este 2020, pentru ca este sectiunea 5. Sectiunea 1 va avea acelasi termen. Ce incercam noi acum sa facem este sa devansam termenul, fara sa lasam loc de vreo greseala, sa pastram calitatea si sa ne marim viteza.

Deci, speram sa fie inainte de 2020, dar nu promitem nimic. Este ceea ce ne dorim, impreuna cu toti colegii", a declarat Dan Costescu, ministrul Transporturilor, aflat joi in localitatea Borlesti din judetul Arges.

In 2015 au fost demarate lucrarile geotehnice din cadrul studiului de fezabilitate pentru autostrada Pitesti- Sibiu, iar la finalul acestora vor incepe lucrarile propriu-zise ale autostrazii. Studiul de fezabilitate ar urma sa fie finalizat in luna iulie 2016.

In urma unor consultari publice a fost stabilit traseul autostrazii, respectiv varianta trei din cele cinci propuse. Sibiu-Pitesti este una dintre cele mai asteptate autostrazi din Romania, inclusiv de catre cea mai mare companie din Romania, Dacia, care este si cel mai mare exportator la nivel national.

Traseul porneste de la capatul actualei autostrazi Bucuresti-Pitesti si va continua catre Curtea de Arges. De acolo porneste catre un nod rutier la Tigveni unde se va intersecta cu Drumul Judetean 678A care leaga acum Curtea de Arges de Ramnicu-Valcea, prin E81, dupa care urca spre Nord, spre satul Valeni.

De acolo traseul autostrazii vireaza spre Vest, unde vor fi construite doua tuneluri, de 500, respectiv 700 de metri lungime dupa care traseul va intra pe Valea Oltului, la Calimanesti, care practic va conecta si Ramnicu-Valcea la autostrada.

Veste buna despre autostrada Pitesti-Sibiu: Va fi gata mai repede

Pe Valea Oltului urmeaza si cea mai lunga succesiune de tuneluri de 600, 1.150, 1.400, 250, 250, 650 si 2.800 de metri. Urmatorul nod rutier este in apropierea localitatii Racovita dupa care drumul continua pe Valea Oltului pana la Boita unde in viitor va fi construita legatura cu autostrada Fagaras Sibiu.

Urmatorul nod rutier este la Vestem unde se intersecteaza cu actualul drum Sibiu-Brasov, dupa care se va realiza conexiunea cu actuala centura a Sibiului construita deja.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#autostrada Pitesti Sibiu, #ministru autostrada Pitesti Sibiu, #Costescu autostrada Pitesti Sibiu , #infrastructura