Pana in 2020 vom circula pe 1.100 km de autostrada

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 08:54
3144 citiri
Pana in 2020 vom circula pe 1.100 km de autostrada

In urmatorii opt ani vor fi gata Coridorul IV si o parte din Autostrada Transilvania, iar trenurile vor circula cu 160 km/h pe principala cale ferata.

Ministerul Transporturilor a demarat, luni, procedurile de achizitie pentru avizele de mediu necesare aplicarii Master Planului General de Transport, document care arata cum va fi infrastructura romaneasca in viitorii ani.

Adevarul precizeaza ca Uniunea Europeana va pune la bataie peste 4,5 miliarde de euro numai pentru cele prevazute sa fie finalizate pana in 2015, urmand ca finantarea pana in 2020 sa fie asigurata prin urmatorul tronson bugetar comunitar (2014-2020).

Coridorul rutier IV paneuropean, care va traversa Romania de la Vama Nadlac la Constanta prin Arad, Timisoara, Orastie, Sibiu, Pitesti si Bucuresti, are in total 865 de kilometri si este exploatat pe mai putin de 350 de kilometri. Cand va fi gata, cu o viteza medie de 120 de kilometri pe ora masinile vor parcurge aceasta distanta in 8 ore.

In prezent, pe Coridorul IV se poate circula in regim de autostrada doar de la Arad la Timisoara, de la Pitesti in vestul Bucurestiului si din estul Bucurestiului la Constanta.

Tot pe Coridorul IV, dar in varianta feroviara, Romania va fi strabatuta de la Curtici la Constanta intr-un timp si mai scurt, avand in vedere ca trenurile de pasageri vor putea circula cu 160 km/h, iar cele de marfa - cu 120 km/h.

In prezent sunt complet reabilitate doar tronsoanele feroviare Brasov-Bucuresti si Bucuresti-Constanta, iar cele de pe ruta Curtici-Brasov se afla in diverse stadii de modernizare.

Potrivit presei, primul tronson, respectiv lotul 1 in lungime de 9,5 kilometri, din segmentul de autostrada Timisoara-Lugoj (32 de kilometri), apartinand Coridorului IV paneuropean, va fi gata joi, sustin reprezentantii unuia dintre constructoriii acestei sosele, Spedition UMB. Premierul Victor Ponta ar putea fi prezent la inaugurarea primului tronson al autostrazii Timisoara-Lugoj.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#autostrazi construite Romania, #autostrazi gata 2020 , #infrastructura