Pana sa avem metrou spre aeroport am putea ajunge la Otopeni cu un tren usor

Luni, 03 Octombrie 2016, ora 23:03
5475 citiri
Pana sa avem metrou spre aeroport am putea ajunge la Otopeni cu un tren usor
Foto: bucharestairports.ro

Ministerul Transporturilor are in plan construirea unei linii de tren usor, de suprafata, intre Bucuresti si aeroportul "Henri Coanda" din Otopeni, care sa fie finalizata mai repede decat magistrala 6 de metrou, care are ca termen anul 2021.

Declaratia a fost facuta de cel ce conduce MT, Sorin Buse, in cadrul unei dezbateri online, in contextul in care Bucurestiul va gazdui patru meciuri la Campionatul European de Fotbal peste patru ani.

"Exista o solutie intr-un dosar din minister, referitoare la legatura pe calea ferata si aeroportul Otopeni, de suprafata. Va functiona ca un tren usor intre Bucuresti si Otopeni. Cand metroul va fi pus in pus in functiune, in 2021, aceasta conexiune va fi folosita altfel", a spus Buse.

Dupa 2021, dupa intrarea in functiune a magistralei, acest tren va putea fi folosit pentru a conecta mai multe gari din Bucuresti.

Ministerul are in plan si un proiect complementar, prin care statiile de metrou vor fi conectate cu localitati din jurul Capitalei, tot cu linii de tren usor.

Astfel, cei care in prezent fac naveta cu masina spre Bucuresti pot evita aglomeratia de pe sosele cu aceste linii de tren usor, potrivit ministrului, care s-a plans ca lucrarile au fost blocate mult timp.

"Totul era blocat, nu se lucra nicaieri. Inainte sa vin eu, in iunie, a fost o deblocare legislativa. Cand am preluat eu, in iulie, nu se facuse demarajul fizic. Multi constructori erau demobilizati", a spus Buse.

In prezent, poti lua trenul din Capitala spre aeroport. E vorba de cursa de la Slobozia, care opreste si in Otopeni. Insa distanta parcursa pana in Bucuresti este de 30 de kilometri, pentru ca se face un ocol prin Chitila.

Magistrala 6, in faza incipienta

Recent, magistrala 6 de metrou a trecut de o noua etapa, dupa ce consilierii generali ai municipiului Bucuresti au votat Planul de Urbanism Zonal (PUZ) pentru linia de metrou Otopeni - 1 Mai.

Proiectul, estimat la un miliard de euro si care va fi finantat din fonduri europene, ar urma sa fie finalizat in 2021. Linia 6 de metrou va avea 12 statii si o lungime de 14 kilometri.

Afla cati bani trebuie sa dea statul pentru exproprieri

In prezent, in Capitala sunt realizate lucrari la doua tronsoane de metrou - magistrala 5 Drumul Taberei - Eroilor si magistrala 4 1 Mai - Straulesti, ambele inregistrand mari intarzieri.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#tren usor aeroport Otopeni, #tren usor Bucuresti aeroport Otopeni, #tren usor Otopeni , #infrastructura