Pasaj suprateran la Domnesti: Cat ne va costa si cand e gata

Vineri, 30 Octombrie 2015, ora 11:12
6556 citiri
Pasaj suprateran la Domnesti: Cat ne va costa si cand e gata
Foto: Arhiva Ziare.com

Veste buna pentru locuitorii din Domnesti, judetul Ilfov, avand in vedere ca a fost atribuit contractul de realizare a unui pasaj suprateran.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a transmis ofertantilor, vineri, rezultatul procedurii de achizitie publica.

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com, asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. - S.C. COMNORD S.A. - S.C. SPECIALIST CONSULTING S.R.L. a fost desemnata castigatoare.

Acest grup de firme a depus o oferta in valoare de 91,55 milioane de lei. Durata contractului este de 51 luni, din care 3 luni reprezinta perioada de proiectare, 24 luni perioada de constructie si 24 luni perioada de notificare a defectelor.

In prezent, procedura de achizitie publica se afla in perioada de depunere a unor posibile contestatii impotriva rezultatului procedurii.

Cand va fi finalizat si cat va costa pasajul din zona centurii Bucuresti - Domnesti

"Precizam ca realizarea obiectivului va facilita accesul agentilor economici si populatiei din cartierele rezidentiale din zona, va fluidiza traficul pe Centura rutiera a Municipiului Bucuresti, care preia volumul mare de trafic preponderent greu ce o tranziteaza si traficul general de dezvoltarea periurbana a Capitalei degrevandu-se astfel strazile din interiorul municipiului.

Prin realizarea unui pasaj denivelat la intersectia dintre DJ 602, respectiv strada Prelungirea Ghencea si Centura rutiera a municipiului Bucuresti, respectiv linia CF, se va mari capacitatea de trafic si siguranta circulatiei. Pasajul va avea o lungime de 257,49 m", au aratat reprezentantii CNADNR.

Au cerut pasaj peste soseaua de centura, au primit autobuze: linii RATB in Domnesti

Locuitorii din zona (aproximativ 20.000 de persoane) se plang de mai bine de un an ca nu pot circula, intrucat Prelungirea Ghencea, soseaua care face legatura intre Bucuresti si localitatea Domnesti, are o singura banda pe sens, iar numarul masinilor este in crestere.

In plus, spun ei, lipsa infrastructurii pietonale reprezinta un risc real pentru copiii din cartierele nou construite.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#pod centura bucuresti domnesti, #pod domnesti, #pasaj centura bucuresti domnesti, #pasaj domnesti , #infrastructura