Podul Giurgiu-Ruse nu mai poate face fata traficului si e nevoie de unul nou

Marti, 22 August 2017, ora 18:42
3624 citiri
Podul Giurgiu-Ruse nu mai poate face fata traficului si e nevoie de unul nou
Foto: Arhiva Ziare.com

Traficul Giurgiu-Ruse s-a dublat comparativ cu anul trecut, iar podul nu mai face fata traficului, astfel ca este nevoie de unul nou, care sa decongestioneze traficul, a fost concluzia la care au ajuns marti reprezentantii institutiilor publice din Romania si Bulgaria care au avut o reuniune de lucru la Ruse.

In perioada ianuarie-august 2016, podul Giurgiu-Ruse a fost utilizat de 750.000-760.000 de vehicule in ambele sensuri de mers, iar in perioada similara a acestui an traficul a urcat la 1,370 milioane de vehicule, informeaza BTA.

Directorul executiv in cadrul Consiliului Judetean Giurgiu, Nicu Mardale, si-a exprimat speranta ca necesitatea unui nou pod peste Dunare va fi luata in considerare de parlamentele celor doua tari.

Nicu Mardale a citat un studiu din 2014 potrivit caruia constructia unui nou pod peste Dunare in regiunea Giurgiu-Ruse ar costa aproximativ 250 milioane de euro.

La randul sau, directorul Administratiei locale a drumurilor publice din Ruse, Rostislav Stefanov, a apreciat ca cea mai buna amplasare pentru un nou pod este la aproximativ trei kilometri est de orasul Ruse, in zona localitatii Marten. Responsabilul bulgar a precizat ca zona a fost selectata si ca punct de plecare pentru viitoarea autostrada Ruse-Veliko Tarnovo.

Oficialii romani si bulgari prezenti la reuniunea de lucru au mai apreciat ca o solutie pe termen scurt pentru decongestionarea traficului pe podul Giurgiu-Ruse este cresterea capacitatii punctelor de control de pe ambele maluri ale podului.

Podul peste Dunare de la Giurgiu-Ruse a fost inaugurat in 1954, iar ultima reparatie capitala a fost efectuata in 1997.

In 2013 a fost inaugurat podul de la Calafat-Vidin, cel de al doilea pod de trecere peste Dunare intre Romania si Bulgaria.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#pod Giurgiu Ruse trafic , #infrastructura