Ponta, despre podul Agigea: Ma bucur ca nu s-a prabusit, ca eu eram de vina

Joi, 01 Mai 2014, ora 12:03
2655 citiri
Ponta, despre podul Agigea: Ma bucur ca nu s-a prabusit, ca eu eram de vina
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a verificat, joi, stadiul lucrarilor la podul de la Agigea, judetul Constanta, ocazie cu care constructorii au mentionat ca reabilitarea va fi terminata la mijlocul lunii octombrie.

"Din '84 n-a mai fost reparat, anul trecut specialistii au zis ca trebuie sa il inchidem de tot, ceea ce inseamna 125 km de ocol. Bine ca nu l-am inchis si s-a circulat cu trafic usor", a precizat prim-ministrul.

"Acum sase, sapte luni cand am venit aici era vorba sa-l oprim de tot si mi-am asumat un mare risc. Si am stat cu sufletul indoit ca Doamne-fereste se intampla ceva rau", a adaugat acesta.

Primarul comunei Agigea, Cristian Carjaliu, i-a spus premierului ca se bucura ca podul nu a fost inchis definitiv, Victor Ponta replicandu-i: "Ma bucur ca nu s-a prabusit podul, ca daca era ceva... eu eram de vina".

Reprezentantul firmei care face lucrarile de reabilitare, Sorin Ionescu, a mentionat ca mai au de facut doua hobane dintr-un total de opt, iar podul va fi inchis, incepand cu 15 septembrie, patru ore pe zi, de trei ori pe saptamana, pentru a termina lucrarile.

Dupa aceasta data, muncitorii trebuie sa demonteze structurile auxiliare si sa finalizeze ultimele lucrari de reabilitare. Proiectul ar trebui sa fie gata la mijlocul lunii octombrie, conform constructorilor.

Ponta, iresponsabil? Lasa Podul de la Agigea deschis, dupa ce ieri i-a acuzat pe cei care cereau asta

Pe de alta parte, primarul din Agigea, Cristian Cirjaliu, a atras atentia ca nu exista un drum alternativ pe care sa se poata circula in momentul in care podul va fi inchis.

In replica, premierul a spus ca "pana in septembrie trebuie sa dam drumul la podul din port, ca sa fie vorba doar de 4 km de drum ocolitor".

CNADNR a precizat, la 1 octombrie 2013, ca circulatia pe podul Agigea ar trebui inchisa in totalitate, insa Victor Ponta s-a opus acestei decizii, dupa o discutie cu constructorii, care au permis traversarea vehiculelor cu tonaj mic.

Vizita si la celalalt pod

Ulterior, premierul a mers in inspectie si la celalalt pod din zona Agigea peste Canalul Dunare-Marea Neagra, care ar trebuie sa preia traficul greu de pe autostrada.

Ponta a intrebat cand vor fi terminate lucrarile, avand in vedere ca de la 15 septembrie podul vechi va fi inchis temporar. Seful Guvernului a primit asigurari ca proiectul va fi gata la finalul lunii iulie.

Pe de alta parte, prim-ministrul a mentionat ca drumul de 4 km, care trebuie sa fie asfaltat pentru ca masinile sa poata ajunga in Agigea, va fi preluat de CNADNR pentru aceasta lucrare, iar dupa aceea va fi dat inapoi administratiei locale.

Noul pod de la Agigea este o investitie a Administratiei Porturilor Maritime Constanta, care permite preluarea traficului direct de pe autostrada in Portul Constanta pe la poarta veche.

Premierul se afla, joi, in judetul Constanta, unde va face mai multe vizite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#Ponta lucrari pod Agigea, #lucrari pod Agigea, #reabilitare pod Agigea , #infrastructura
Comentarii
Poza Haan
Haan
rank 5
tot mai mult, prin discurs, amintesti de Ceausescu