Prima comuna cu centura ocolitoare - 1,2 milioane de lei din bugetul propriu

Sambata, 11 Mai 2013, ora 11:51
2773 citiri
Prima comuna cu centura ocolitoare - 1,2 milioane de lei din bugetul propriu
Foto: Ziarul Prahova

Comuna Brazi din judetul Prahova este incepand de vineri prima localitate din mediul rural care are propria centura ocolitoare.

Comuna prahoveana este una dintre cele mai bogate din tara, scrie Ziarul Prahova.

Astfel, un drum neamenajat a fost transformat intr-o moderna artera de circulatie ocolitoare pentru satul Negoiesti, pentru ca traficul greu care vine dinspre platforma industriala de la Petrobrazi sa fie deviat pe aceasta.

Locuitorii sunt foarte multumiti ca toate masinile cu gabarit mare nu mai trec prin centrul satului lor, nu mai ridica praful si nu ii mai pun in pericol pe copiii care obisnuiesc sa se joace in apropierea drumului. Mai mult, localnicii s-au plans, in repetate randuri, ca locuintele lor au de suferit din cauza trepidatiilor cauzate de traficul greu.

Drumul care a devenit centura ocolitoare a localitatii Negoiesti are 736 de metri si face legatura intre DJ 140 - aflat la limita satului mentionat si DJ 104P - care vine dinspre zona industriala a comunei Brazi.

Lucrarile au durat cinci luni, valoarea investitiei fiind de 1,2 milioane de lei si fiind suportata de la bugetul local al comunei. Lucrarea a fost conceputa corespunzator unui drum cu doua benzi, cu parte carosabila, prevazut atat cu trotuare adiacente si trecere pentru pietoni, cat si cu piste pentru biciclisti.

Vineri, centura a fost inaugurata in prezenta unor oficialitati locale si judetene, care au facut inclusiv testul cu paharul de apa asezat pe bordul unei masini pentru verificarea calitatii asfaltului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#centura sat Negoiesti Prahova, #centura Brazi, #centura ocolire sat , #infrastructura