Ziare.com

Primaria Capitalei a alocat, in sfarsit, banii pentru largirea soselei din Prelungirea Ghencea

Miercuri, 26 Septembrie 2018, ora 12:58

   

Primaria Capitalei a alocat, in sfarsit, banii pentru largirea soselei din Prelungirea Ghencea
Dupa lungi asteptari, Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat miercuri finantarea lucrarilor privind largirea arterei Prelungirea Ghencea.

Proiectul a fost adoptat in unanimitate, costul investitiei fiind de aproape 559 de milioane de lei.

Obiectivele proiectului sunt:
  • largire la patru benzi a arterei Prelungirea Ghencea, intre str. Brasov si Centura Bucuresti;
  • realizarea unei piste de biciclete;
  • realizare cale dubla de tramvai;
  • amenajare trotuare;
  • modernizarea sistemului de iluminat;
  • modernizarea si extinderea retelei de apa si canal;
  • construirea unui nod intermodal cu parcare supraetajata la capatul Bulevardului Prelungirea Ghencea, in zona nodului rutier de la Domnesti;
  • largirea la patru benzi si pastrarea liniei de tramvai existente pe Bulevardul Ghencea pana la capatul liniei 41.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Locuitorii din Prelungirea Ghencea au iesit de nenumarate ori in strada si au protestat, fiind nemultumiti de infrastructura din zona.

La cea mai recenta manifestatie, oamenii s-au plans ca, desi proiectul de largire a Prelungirii Ghencea este inceput "pe hartie" de peste 12 ani, inca nu au fost demarate lucrarile in zona, in pofida promisiunilor facute de autoritati incepand cu anul 2013, inclusiv de primarul Gabriela Firea in campania electorala din 2016.

"Inca de anul trecut, primarul Capitalei a anuntat ca urmeaza realizarea unui nou Studiu de Fezabilitate si a unui nou Plan de Urbanism Zonal al sectorului 6 pentru proiectul supralargirii. Din pacate, astazi aceste demersuri nici macar nu au inceput iar Primaria capitalei nu a initiat nicio dezbatere publica asupra viitorului profil al strazii desi cetatenii au cerut de nenumarate ori acest lucru.

Cat despre Pasajul Domnesti, recent, la un an de la semnarea contractului de executie abia au fost finalizate exproprierile si demolarile constructiilor afectate de proiect dar C.N.A.I.R. a anuntat ca lucrarile efective nu vor incepe anul acesta", spuneau organizatorii protestului, in luna iunie, la cea de-a zecea manifestatie organizata in ultimii cinci ani de Asociatia Initiativa Prelungirea Ghencea si Grupul civic Initiativa Domnesti.

Lucrarile la Pasajul Domnesti, greu de crezut ca incep in acest an

In luna ianuarie, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis ordinul de incepere a lucrarilor la Pasajul Domnesti.

"Durata contractului de executie lucrari este de 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni executie si 24 de luni perioada de garantie a lucrarilor", se arata in comunicatul remis la acea vreme Ziare.com de Ministerul Transporturilor, in care se mai precizeza ca proiectul este estimat la valoarea de 91,55 milioane lei, fara TVA.

In luna mai, CNAIR anunta ca a inceput demolarea constructiilor amplasate pe traseul Pasajului Domnesti. In prima faza, spunea compania, va avea loc demolarea constructiilor amplasate pe culoarul de expropriere aferent Pasajului Domnesti, aflate in Bragadiru, iar apoi vor continua si pe raza localitatilor Clinceni, Domnesti si in Sectorul 6 din Bucuresti, dupa obtinerea autorizatiilor de desfiintare pentru constructiile aflate pe viitorul amplasament al pasajului Domnesti.

Pentru ca lucrarile au avansat cu "viteza melcului", Initiativa Prelungirea Ghencea a cerut explicatii CNAIR cu privire la stadiul proiectului. In raspunsul primit se arata ca este nevoie de o noua hotarare de guvern pentru exproprieri suplimentare.

In aceste conditii, este greu de crezut ca lucrarile la pasaj vor putea incepe in acest an.

"Se pare ca trebuie data o noua HG pentru exproprierile suplimentare necesare trecerii tramvaiului propus de Primaria Capitalei. Apoi urmeaza documentatia pentru demolarea suplimentara a imobilelor si apoi eliberarea Autorizatiei de construire. In aceste conditii, nu vedem cum ar putea incepe lucrarile in trim. IV 2018", afirma Initiativa Prelungirea Ghencea.

Citeste si:

I.O.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre bani lucrari Prelungirea Ghencea
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3729 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor